lördag, februari 18, 2017

Trasan som en gång var jag

I dag är ingen bra dag. Jag är så jävla trött, hittar inte sömnen och vill mest bara gråta. 
Amningen har ett backslag. Ena bröstet gör så ont att amma ur att jag gråter varje gång jag måste amma ur det. Bröstvårtan är så öm att jag inte kan nudda den utan att skrika. Och nu, utan någon som helst yttre påverkan dunkar det i hela bröstet av värk. Babyn vill helst ligga och snutta på bröstet och ha mig som napp vilket gör det hela så mycket värre. Han tycks ha glömt hur gött det var med nappen. 

Provade pumpa ur bröstet för att skona bröstvårtan men fick bara mer ont av det. Kanske jag gör fel? Kände mig som sämst i världen i alla fall. Sämst som mamma, så där som man känner när man inte har sovit nåt alls typ. 
Onda bröstet har början till mjölkstockning också eftersom jag knappt kan mjölka ur eller amma det och frustrationen växer. 

Han sover inte heller. Gnyr och håller på nätterna igenom. Ibland får han vansinnig magknip och ligger och skrikbajsar.
Är allmänt onöjd. Och känslan att jag är den sämsta mamma ever förstärks.
Jag kanske inte kan helamma honom?
Som det är nu känns allting hopplöst. 
Jag hoppas att det känns bättre efter sömn. Sömn. Åh vad jag vill sova. 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ok att inte helamma det är faktiskt helt ok att inte amma alls, just nu är det jobbigt men de kommer bli bättre och du är den bästa mamman han kan ha.
Kicka

Paula sa...

Denna produkten: https://www.apoteket.se/produkt/mam-amningsnapp-2-st-254847/

egoistiska egon sa...

Hade oändligt många mjölkstockningar, så säg till om du vill ha tips (amma är t ex bästa medicinen, tyvärr.) amningsmottagningen på SöS är också helt jävla fantastiska. Med det sagt: man måste inte alls helamma. Eller amma alls. Kram!

Hanna sa...

Om det går utan så börja inte med amningsnapp, då måste du alltid ha med rena såna, eller påbörja nån avvänjning. När det blev sådär för mig så funkade det att amma från ett bröst i taget, länge. När bebisen ammat svinmycket på det onda (flera amningar i rad) så släppte det. Åh, jag kan verkligen känna känslan i bröstet. Lider med dig. Kramar.

Och såklart: om det är för jobbigt måste man verkligen inte amma.

Anonym sa...

Har hört att magknip kan lindras genom att byta addropparna som man får från BVC mot vattenbaserade droppat
/K

Evelina sa...

Amningsnapp var räddningen för mig, annars hade jag nog inte ammat. Lite bökigt men fy fan vilken skillnad den gjorde.
Att vänja av var inte så svårt som jag trodde/hade hört. En dag kändes det rätt att pröva utan och då började jag så smått tills den inte behövdes längre.

Amma är inget måste! Gör vad som känns rätt för dig/er! Du är världsabäst mamma till ditt barn och ingen annan hade kunnat vara så bra mamma som du är till din unge.

Det finns inga måsten eller regler.

Och kanske testa att handmjölka istället för med pump? Har du kanske redan gjort men är lite skonsammare för nippisar. Dock känner man sig rätt mkt som en mjölkko men men :).

Heja dig!

JessicaS sa...

Kan tyvärr inte komma med fler råd angående amningen än att flera av mina väninnor hade stor hjälp av amningsnappen. Så testa det! Angående magknip/skriket undrar jag om ni börjat med D-vitamindroppar? Båda mina barn fick galet ont av dem, och ingen skillnad på vatten- eller oljebaserat. MEN, sen fick jag tips om droppar från hälsokostaffären. De sade att alla de andra dropparna var utvunnet ur samma sak (minns inte vad nu, nån palm kanske?) men deras kom från fårulll. Lite smågalet men gav inte ens en liten liten reaktion hos yngsta (där vi fick tipset). Så testa den istället!!

Linn sa...

Alltså jag lider med dig! Om du bestämmer dig för att prova flaskmat och känner dig osäker på det så får du gärna höra av dig för lite tips! JAg kan ingenting om amning för det har jag aldrig provat, men jag är fan proffs på flaska. Kram!