onsdag, februari 08, 2017

Stenar som lossnar

Babyn var ett monster i natt. Om han inte låg med ett av mina bröst i munnen, tätt intill min kropp, var det skrik och panik. Pågick från cirka 23.00 till 06.00. Däremellan var det max tiominuterssömn några gånger. Var som en trasa fram tills han äntligen somnade i sitt nest och sov till 9. Sedan ammade jag igen och så sov han - och vi - fram till 12. Är dock lite zombievarning på mig fortfarande. 

Liggammar mest hela tiden nu, tack alla för tips! Och det funkar så himla bra. Han får superbra grepp och bröstvårtorna är nästan inte såriga alls. Hurra! Är dock fortfarande lite skraj över att jag somnar och han ligger halvt om halvt på sidan. Rygg är ju det bästa sättet för att undvika plötslig spädbarnsdöd. Och det är min värsta mardröm. Jag är fortfarande orolig över att han ska sluta andas. 

Hur som helst, det jag skulle skriva var att BVC-sköterskan var på besök i dag och gav honom mer än godkänt. Han har gått upp 200 gram sedan vi lämnade BB i fredags, vilket hon sa var kanonbra. Han är nästan vid sin födelsevikt nu och därför behöver jag inte oroa mig så mycket för amningen sa hon. Han får mat. Mycket mat. 
Och så sa hon att vi kunde testa trösta med napp nu på natten om han krånglade så här mycket som i natt. Hon sa att jag måste vila bröstvårtorna och inte amma oftare än med en timmes mellanrum. Och max amma tio min på ena bröstet, tio på andra och kanske upprepa en gång om det behövdes. 
Kändes så himla skönt. 

Hennes ord var som bomull i mitt oroliga hjärta. Han växer, jag har mjölk som räcker till honom, jag behöver inte nödamma honom nätterna igenom på grund av oro att han är hungrig och amningen är så pass etablerad att vi kan börja trösta med napp. Det känns som att jag vunnit högsta vinst på lotto!
Barnet mår bra! Är mätt och nöjt. 

Nu ska jag sova, så jag orkar natten. 

5 kommentarer:

Malin Henriksson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Malin Henriksson sa...

Jag satte nappen i Ellis mun hennes andra levnadsdag, haha.
Fint med en bra bvc-sköterska, en har känslorna på utsidan i alla aspekter i början!

Matilda sa...

Ja, så himla skönt att hon känns bra!
Och bra att höra att andra var tidiga med nappen. Har hört att det kan störa amningen, så är ju ändå lite orolig över det. Goda exempel är därför mycket välkomna!

egoistiska egon sa...

Så fint att få höra det där! Vi stoppade i nappen inom 2veckor efter han föddes och då höll vi ändå ut väldigt länge tyckte vi. F föddes med sugmärken på händerna efter att ha snuttat på sig själv i magen (!) och på förlossningen sa de tom att vi nog gör klokt i att ge honom napp då han var så sugen på att suga så att säga. Också hört att barn på neo får napp direkt. Så alltså, i med nappen bara om ni vill det! Tycker jag alltså :)

Matilda sa...

Oj! Riktigt så stort sugbehov har inte den här lilla parveln, men nappen är ändå en välkommen ersättare för mina bröstvårtor. Och hittills har det inte påverkat amningen alls. Så nu kör vi!