måndag, februari 06, 2017

Tårar och mjölk

I går hade jag min baby blues, eller vad det kallas. Värsta dagen hittills efter mardrömsnatt med ledsen baby som aldrig var nöjd hur mycket jag än matade och bytte bajsblöjor. I går grät jag hela dagen och sedan sov jag mest hela tiden. Orkade därför med natten bättre. Han var nöjdare också och så var A ganska pigg och tog något eller några blöjbyten så jag fick vila lite lite till. 
Han längtar tills jag kan pumpa ut mjölk så han kan avlasta mig med nattmatningen. Hjärta på det! 

I natt var bättre som sagt och jag tror att det beror på att babyn är mättare, mjölken har verkligen runnit till nu. Så mycket att det rinner ur ena bröstet när jag matar ur det andra! Och det var bara vid ett tillfälle som han inte var nöjd förrän han fick sova på mig. Vet att man inte ska sova med babyn i sängen för risk för plötslig spädbarnsdöd, men vad ska man göra? Jag var extremt orolig men lyckades ändå somna med honom på min arm, tryckt mot min kropp. Efter en timme kanske kunde jag flytta honom till babynestet.

Jag vet inte vart jag ville komma med det här, så nu slutar jag.  

4 kommentarer:

Hanna sa...

Men kram, vet precis hur tungt det är. Våra barn har sovit i sängen hela tiden, från dag ett. Det har gått utmärkt, man känner verkligen av att barnet är där. Jag har lagt dem på en handduk ibland, eller en filt, för att snabbt kunna byta om de kräks lite eller om man läcker mjölk.

Om du kan ligg-amma, gör det. Det är det bästa som finns. Så småningom kan man sova och amma samtidigt då, det låter konstigt men är helt sant.

egoistiska egon sa...

Det Hanna sa. frans sov nog inte i egen säng på månader? Och du: KRAM. ❤️

Marianne sa...

Mina barn har sovit med mig sen första stunden, har ligg-ammat och det har gått hur bra som helst!

Matilda sa...

Tack för peppen. Jag vågar liggamma nu och ha honom bredvid mig i sängen. Och det funkar faktiskt! I natt somnade jag samtidigt i några minuter i alla fall.