måndag, februari 13, 2017

Mage och bröst

I natt sov jag för första gången sedan mjölken runnit till ordentligt utan behå. Jag hatar att sova med behå och har egentligen bara väntat på att bröstvårtorna ska sluta vara så ömma att jag måste ha den på mig på nätterna. 
Och det gick bra. Det var dock vissa komplikationer som jag inte hade räknat med. Som när jag vid femtiden var uppe och bytte blöja på babyn. Han började skrika när han blev naken, i vanlig ordning, men min kropp reagerade superstarkt på det. På ett sätt jag inte hade förväntat mig. Båda brösten började läcka massa mjölk så fort han började skrika. Hur knasigt är inte det?! Hade ingen aning om att det kunde utlösas av barnskrik. 

Sedan vill jag bara säga att jag älskar min mage just nu. Den är så himla mjuk och go och jag vill helst att den ska vara så här för evigt. 
Det känns som att huden är supermjuk också och så putar den precis lagom mycket. Kvinnligt. 
Den är så fin och härlig. 
Och jag är så himla glad över att jag känner så. Att jag älskar magen trots att den inte är så platt som förut. 

I dag kom jag med nöd och näppe i ett par vanliga jeans också. Så gött. 
Har en gummisnodd i midjan och så sitter de tajtare än tidigare. Men ändå. Vanliga jeans! 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag sov länge med en tajt amningstopp/linne från HM, stoppade bara in såna där kupor så slapp jag både mjölkspill och de onda skavet från en bh.

//Kicka

Malin Henriksson sa...

Jag upplevde aldrig läckande bröst pga barnskrik, men mamma berättade att hennes bröst började tokrinna när hon var i en butik och ett ANNAT barn skrek, haha! Hennes eget (jag) var hemma på tryggt avstånd med pappan.

Elin M. Stender sa...

Jag läckte aldrig men när jag pumpade ut var jag tvungen att stirra på min bebis för att det skulle komma mjölk alls. Brösten alltså, sådana oväntade förmågor de har!