måndag, november 24, 2014

November

Soltimmarna i november har varit lätträknade. Fram tills förra veckans otippade sol hade det varit fyra timmar på sisådär 18 dagar. Jag har gått in i någon slags dvala där jag gör minimalt, för att liksom spara på resurserna. Pluggar, lagar nån halvdan mat och dumglor på tv. Hjälper ju inte att jag dras med någon typ av bihålestockning som trycker på öron och huvud och skapar dunk dunk både här och där.

I helgen drack jag vin och öl och vi hade besök här. Jag stekte en köttbit för andra gången sedan vi flyttade till Stockholm. Unnade mig. Kött är dyrt. Bönor och potatis är billigare. Tyvärr blev den välstekt och halvseg och jag har tydligen förlorat kunskapen att steka kött.
Igår sken faktiskt den där solen och vi gick på långpromenad runt hela Långholmen. Jag trivs här i Hornstull. Lagom mycket liv och ljud, vansinnigt många restauranger som får hjärtat att bulta bara genom att läsa menyn, bra grönområden i närheten och ja, helt perfekt helt enkelt. Redan ledsen över att vi bara har några månader här. Skulle lätt kunnat stanna ett år. Minst.

Det mest glädjande med den här hösten är annars att den gått så fort. Pang bom så är det första advent nästa helg. Mörkret är visserligen påträngande och påfrestande men jag hinner knappt tänka på det. Kanske för att jag är i det där dvalatillståndet?
Nästa helg förresten. Då ska jag skriva kursens första och enda salstenta. Ser inte fram emot det. Jag gillar våra grupparbeten och hemtentor mycket bättre. Där får ju jag styra lite mer över innehållet. Nu har jag liksom ingen aning om vad jag ska försöka banka in. Och några testtentor finns inte heller eftersom min kurs är omgjord från och med den här terminen.

Jag vill ha en julstjärna. Men den ligger någonstans på torpet och jag tvivlar på att vi hinner åka dit innan det är jul. Funderar på att åka och köpa en sån där fin ljusslinga med bollar och hänga i fönstret istället. Få någon form av julstämning. Och en duk. En färgglad härlig duk att ha på köksbordet.
Jag saknar att inreda. Jag kan ju göra det fast att vi bor i andrahand men tänker att ju mer saker som köps/tas hit från Åland, desto mer saker att släpa i flyttarna. Fan, jag vill ha ett hem. Eller 2,5 miljoner. Eller ett förstahandskontrakt på något magiskt vis. Kan jag få det i julklapp, tomten?

1 kommentar:

Malin L sa...

Du har väl upptäckt Högalidshallen på Hornsgatan i Hornstull? Om du handlar där har får du pengar över att köpa en köttbit på konsum nu som då. Superbilligt, och ibland kan man fynda delikatesser som typ getost för 3 kr st.