måndag, mars 31, 2014

Vänner

Hur får man nya vänner i vuxen ålder? Alltså sådana som man hänger med på riktigt, inte bara känner halvt och flyktigt och liksom går på samma fester som eller jobbar ihop med. Hur tar man det ett steg längre?
Jag tror att jag har glömt bort hur man gör.

5 kommentarer:

Hanna sa...

Man delar med sig små bitar av sig själv som man bara gör till riktigt bra vänner och så småningom så delar även den andra med sig och så blir man vänner. Tror att vi behöver dela med oss lite mer av våra liv till andra.
Puss på dig lillasyster!

Matilda sa...

Du har nog rätt!
Puss storasyster!

Jojjo sa...

Jag vet vad du menar, det är så svårt! Jag har flyttat så mycket och bytt jobb så ofta att jag har tappat kontakten med både gamla och nya vänner genom åren. Nu har jag nästan inga alls i den stad jag bor. Så jag tar också gärna emot tips på hur man skaffar nya! Mest tror jag att jag är rädd för att störa folk i deras upptagna liv, därför tar jag inte ens initiativ längre. Knäppt!

Eva i Aten sa...

Om det är någon man pratat lite lätt med några gånger, men skulle vilja lära känna bättre, måste man helt enkelt ta initiativet och fråga om hon/han har lust att man tar en fika tillsammans någon dag. Eller en promenad, eller ett besök på ett museum eller whatever. Sedan är det ju bara att prata på och se vad som händer...:) Antingen blir det en bättre vän än tidigare eller kanske blir det början till en väldigt bra vänskap!
☼☼☼

Matilda sa...

Jojjo: Jag tror att vi måste våga störa folk. Jag tänker om det vore tvärtom, om någon skulle störa mig skulle jag bara bli glad.

Eva: Så är det ju. Man har ju inget att förlora.