måndag, december 16, 2013

Inget mer pappersarbete med torpet!

Ni vet det här torpet som det har varit så tyst om den senaste tiden. Alla papper är klara nu. Förstår ni? ALLA PAPPER ÄR KLARA NU!
I slutet på förra veckan fick jag meddelande från lantmäteriet att lagfarten är godkänd. Vilket alltså innebär att jag äger torpet på riktigt och finns i alla register och sånt. Och alldeles nyss pratade jag med banken som hade fått inteckningen, som helt enkelt innebär att de har en säkerhet på torpet. Och det var det, nu behöver jag inte springa med ett enda jävla papper någonstans någonsin mer.
Så underbart.

I övrigt kan jag berätta att jag inte varit vid torpet på närmare en månad. Livet, och då i synnerhet jobbet, har kommit emellan. Jag har inte haft tid helt enkelt. Däremot lade jag undan en begagnad elspis på byggreturen i lördags. Den var perfekt. 50 centimeter bred vilket jag ville ha på grund av begränsat utrymme och i otroligt fräscht skick. En del plattor hade till och med den där röda ringen kvar, som de har när de är nya. Och det bästa: Den kostade bara 80 euro! Betydligt billigare än 350 euro som en ny skulle ha kostat.

Så nu är jag glad. Tröttheten efter helgens intensiva jobb och stressen inför kommande veckans alla måsten som ska fixas innan jul blev som bortblåsta. Nu är det bara ren och skär glädje i mitt sinne. Hurra!

Inga kommentarer: