torsdag, augusti 10, 2006

Efter-semester-fällan

Jaha. Så har ännu en dag på semestern börjat. Nedräkningen har börjat och det är dags att förbereda sig mentalt på att börja jobba igen. Suck.
Har knappt skrivit ett ord sedan jag lämnade jobbet, förutom det lilla jag har skrivit här, vilket innebär att jag känner mig som en rookie igen. Men förhoppningsvis får jag en mjukstart. De brukar vara snälla på redaktionen.

Jag håller på och läser sluta-röka-boken och har kommit en bit på väg men ännu behöver jag pumpas med mängder av information innan min lilla hjärna har fått in all information. Det är inte så svårt egentligen, bara man har rätt motivation och verkligen vet hur man ska hantera röksuget och tänka när det kommer.
Så, om allt går som det ska kommer jag att vara rökfri nästa gång jag skriver här. Kanske till och med är rökfri på måndag när jag börjar jobba. Häftigt!

Varför är det alltid så att när man kommer tillbaka från semestern så vill man förändra hela sitt liv, ungefär som många är efter nyår. Man vill sluta röka, börja träna, bli hälsosammare, baka allt sitt bröd, spara pengar... och så vidare, jag kan fortsätta länge. Vad är det egentligen för mekanism som sätts igång i skallen när semestern är slut?
Ett ganska lustigt fenomen i alla fall.

Nej, nu väntar duschen och ... brödbak ... okej jag erkänner, har också hamnat i efter-semester-fällan! Ha ha!

Inga kommentarer: