tisdag, oktober 04, 2016

Huskurer tas tacksamt emot

Jag har halsontet från hell. Ont och hosta och snor och slem och torrt på samma gång. Och halsmandlar som golfbollar, vilket inte är så konstigt alls eftersom jag får det så fort en liten virusinfektion sätter sig i min kropp. 
Problemet den här gången är att jag inte kan bekämpa skiten som jag brukar. Får liksom inte äta alla mediciner och knappt ens använda nässprej tyvärr. Är därför i desperat behov av alla huskurer som kan lindra främst halsont och hosta. 
Dricker en kur med riven ingefära, honung och citron i varmt vatten, men känns som att jag behöver nåt mer. Är det någon som har dunderknepet som inte innehållet alkohol eller sånt? Dela gärna med er i så fall!
Mvh extrem sömnbrist pga hostar mig igenom nätterna.

5 kommentarer:

Ingen Katt sa...

Timjante funkar på riktigt mot hosta. Gör te på vanlig torkad timjan från kryddburk, i tekula. Det hjälper inte efter första koppen men drick ett par tre koppar per dag så brukar det rätt snabbt börja lösa slem. Man kan "förtäcka" smaken med typ earl gray-te också om man vill. Mycket honung och lite citron också.

sandralinnea sa...

Att gurgla saltvatten ska hjälpa mot halsont. Jag har testat vid ett par förkylningar på sistone men kan inte säga varken bu eller bä riktigt mer än att jag blev frisk på 1½ vecka vid senaste förkylningen och brukar sällan vara frisk tidigare än efter tre veckor annars. Men det är ju ofarligt så det skadar inte att testa. Men gör det flera gånger om dagen då, inte bara en gång. Jag vet inte om det finns något exakt recept att gå efter, jag har bara hällt upp lite vatten i ett glas och hällt i salt efter behag och rört om innan jag tagit en klunk och gurglat. Sedan har jag återanvänt det som blir kvar iallafall resten av den dagen innan jag gjort nytt.

Krya på dig!

Terese sa...

Detta ska tydligen fungera.


http://www.happyface.se/sa-har-blir-du-av-med-slem-halsen-och-hosta-pa-bara-en-natt-sarskilt-bra-barn/

Anonym sa...

En rå, skalad och delad gul lök bredvid sängen under natten ska hjälpa mot hosta

Matilda sa...

Ni är ju så bra! Tack för alla tips!