måndag, april 27, 2015

Vad man kan göra en fredag när man fått lön

Man kan till exempel ta sin pojkvän under armen och låtsas att det är helg. Då kan man gå på promenad i solen och titta på körsbärsträden som blommar i Kungsträdgården och ta klyschiga bilder med det rosa blomhavet som fond.
Och så kan man gå på stan och handla kläder och en helt onödig hand i trä med böjbara fingrar, bara för att man känner för det.
Sedan kan man hitta en halvvarm uteservering lagom tills solen gått i moln och beställa in vansinnigt god mat och vin och inte tänka på vad det kostar.
Efter det kan man gå hela långa vägen från Norrmalmstorg till Söder och gå in i den bästa matbutiken i världen, Cajsa Varg, och handla nån form av kallpressad juice och lite gott te. 
Sedan kan man strosa vidare och peka på hus man vill bo i och leta efter en bar med ledigt bord där man kan slå sig ner och beställa gigantiska öl och en fin drink.
Sedan kan man barhoppa och dricka fler drinkar ur fina glas och fnittra tillsammans med sin pojkvän och göra upp planer med vänner om att ses vid Slussen om en halvtimme för att åka på konstkollektivfest på Gärdet. Så kan man åka dit och gå vilse i de gigantiska lokalerna som SVT tidigare var i och dricka halvkall folköl eftersom den andra ölen tagit slut.
Sedan kan man hitta ett piano och klinka på och spela rundpingis medan man skrattar så man kiknar.
Och sen kan man ta tunnelbanan hemåt och sno en fin reklamskylt och missa bussen och stå ute och frysa innan man får krypa ner under ett täcke sisådär tolv timmar senare.
Det kan man till exempel göra en ledig fredag när man fått lön.

Inga kommentarer: