torsdag, april 09, 2015

Tömmer hjärnan inför "natten"

Att bo på femte våningen på en öppen plats, högt upp när det blåser halv storm gör att rutorna skallrar. Jag vaknade av det i morse (läs igår förmiddag, jag jobbar natt och har varit vaken sedan igår förmiddag som därmed blir min "i morse") efter att ha drömt att jag var utsatt för skeppsbrott. SÅ mycket blåste det.

Mängden snor och näsblod som producerats av min stackars näsa den senaste tiden är fasen inte att leka med. Var kommer allt snor ifrån? Hur kan jag producera sådana extrema mängder? Och varför är mina blodkärl i näsan så ytliga och sköra att jag spräcker dem varannan gång jag snyter mig?
Livets svåra frågor och så vidare.

Jag gillar att folk verkar lita på mig på jobbet. Bara "skriv om det här skitkomplicerade ärendet", "var själv på natten och styr över hela webben på egen hand" och "kan du leta fram något som är värt att skriva om i papperstidningen". Herregud vilket förtroende jag får ändå. Jag gillar det, och är samtidigt lite rädd.

Jag börjar hallucinera om att vi har katterna här. Planen är ju att ta hit dem men det har liksom inte blivit av än. Ändå tycker jag att jag ser dem i ögonvrån titt som tätt. Och så kommer jag på mig själv att lämna toadörren lite öppen så de kan komma in till kattlådan, som ju förstås inte finns där.
Behöver jag söka hjälp?

Och nu har jag fått mitt pass och kan bevisa att jag är jag. Hurra! Det första jag kom på att jag kunde göra nu var att beställa en massa grejer från nätet. Från ebay och sånt som typ är omöjligt att göra till Åland på grund av skattegränsen (ni vet taxfreens baksida för de som faktiskt bor där) utan att betala en halv förmögenhet i dubbelmoms och tullavgift. Kommer dock bara på grejer som A vill ha. Hmpf.

Jag vill ha en tv. Det går jättebra att streama live-tv och kolla på Netflix men jag saknar ändå det där blippandet mellan kanalerna och att kunna fastna och sugas in i ett program jag aldrig aktivt skulle ha valt att titta på.
Jag ska köpa en tv när jag fått lön. Vad kan en sån kosta? Måste man förresten ha en massa himla boxar för att kunna se några kanaler? Funkar det inte via bredbandet? Eller kanske det finns något utbud här i huset förresten.
Tänk vad många små grejer som är annorlunda i Sverige mot på Åland. Ibland känner jag mig mer åländsk än svensk eftersom det är så många vardagliga saker jag inte har någon som helst koll på hur det funkar här i Sverige.

Så. Har jag tömt hjärnan nu så jag kan sova? Hoppas det. Godnatt!

2 kommentarer:

Terese sa...

Hmmmmm....allt snor och näsblod låter mer som pollenallergi och inte en förkylning.

sofie sa...

Kolla upp, men i de allra flesta hem finns kabeltv. Dvs en hel del kanaler genom att bara stoppa in antennsladden ;)