tisdag, april 01, 2014

Var är alla färgglada kläder?

Varje inredningstidning och katalog och butik som säljer heminredning formligen översvämmas med färg och mönster. Färggranna och mönstrade kuddar, köksprylar, ljusstakar, mattor och soffor. Färg och mönster och allt annat än minimalistiskt och stelt. Eller ja, i alla fall som ett komplement till det minimalistiska och stela.

Men går du in i vilken klädaffär som helst, tittar i en katalog eller tidning som visar kläder så möts du av något helt annat. Grått, vitt, svart. Eventuellt lite enfärgat vinrött och lite blått. Någon vågar sig på svartvitt-mönstrat. Men sedan tar det slut.
Vad hände med alla färggranna kläder? Varför finns det inga sådana längre? Och om det finns, finns det bara mjuka pasteller och lite lätt mönstrade saker. Inget stormönstrat i färg. Bara basic och tråkigt och nej, det har jag redan hela garderoben full med. Jag vill ha färg! Och mönster och lite liv även på mig. Inte bara i mitt hem.

Skärmdump från hm.com.
Alltså svart är ju fint och så, men något annat borde ju finnas?

2 kommentarer:

wonderland sa...

Hmm...Lindex har ganska bra med färger?

Matilda sa...

Aha. Men Lindex finns inte på Åland tyvärr. Och eftersom Åland har speciella momsregler (taxfree du vet) så är det inte säkert att man kan beställa därifrån.
Men ska absolut kolla där nästa gång jag är i Sverige.