tisdag, april 22, 2014

Den ljuvliga påsken

Jag var så trött innan påsken att jag trodde att jag skulle gå sönder. Det var mycket på jobbet och saker som blev lagda på hög och jag stressade upp mig hysteriskt mycket och hade klump i magen. Tappade matlust och hade känning av magkatarr och ont i hjärttrakten. De där typiska tecknen som säger MEN LUGNA NER DIG FÖR FAN MÄNNISKA.
Klarade inte riktigt av det bara. A var sjuk och jag försökte räcka till här och där men var en trasa som kände mig oälskad och ful och dålig och ja, sådär vidrig som man bara känner sig när man är trött och hängig och stressad och inte räcker till.

På vägen hemhem brast alltihopa och jag snörvlade som ett barn i flera tiotals mil. Samtidigt som jag körde på motorväg i mörker och regn. Trött som en trasa. Inte optimalt nej, vilket A också fattade och tvingade mig att sitta i passagerarsätet och snörvla, samtidigt som han gång på gång upprepade att bara för att han är trött och grinig en dag betyder det inte att han tänker lämna mig.
Jag är inte så underbar att leva med ibland.

Hur som helst så försvann den där magklumpen och bollen av ledsamhet på förmiddagen på långfredagen. Jag låg i mammas och pappas badkar med brännande vatten och lyssnade på musik. A satt en våning upp och skickade länkar om Kepler 186f som han tyckte att jag skulle läsa i badet. Men jag rakade benen i stället och hade i balsamet så där länge att det nästan blev en hårinpackning så han kom ner och läste högt om planeten för mig.

Och sedan blev påsken fullkomligt underbar. Först några mysiga timmar hos mormor, sedan bilresa till äldsta syster och öl och vin och gos med barnen och thailändsk gryta med bubbel fram på småtimmarna. Dagen efter promenad till hönsen och hoppsasteg på grusvägen och vidare till nästa syster där allt det underbara upprepade sig på ungefär samma vis fast med ytterligare några grader utomhus på termometern. Så vi grillade och gick i trosor på altanen, spelade spel och delade på alldeles för många flaskor vin. Och som avslutning besökte vi A:s syskon och syskonbarn på vägen hem.

Jag känner mig nästan lite mörbultad nu efteråt. Så där full med gött att jag har träningsvärk i hjärtat. Fan vilken fin och välbehövlig påsk det var.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Tack för en otroligt trevlig helg! Puss systrami.

Matilda sa...

Det var det verkligen! Det måste vi göra om! Puss!