onsdag, augusti 14, 2013

Torpletandet fortsätter

I går hade jag möte med banken för att höra hur mycket lån jag skulle kunna få för att köpa ett torp. Ganska mycket var svaret och jag fick en lånegaranti som jag är nöjd med. Samtidigt räknade vi ut hur mycket månadskostnaden skulle bli, och även där blev jag nöjd.

Glad i hågen åkte jag och A därför och tittade på ett tänkbart torp. Mysigt och hade potential, men rätt långt bort i obygden och inte cykelavstånd till varken bad eller butik. Dessutom var tomten rätt risig. Tvivlar på att en vecka med röjsåg och en vecka med spade hade gjort någon skillnad. Puh vad mycket jobb, med andra ord.

Vad som talade för torpet var i alla fall omgivningarna. Vi gick en runda för att kolla läget och snubblade strax över en alldeles underbar sädesåker, vackra grusvägar och en lummig lövskog. Väldigt fint och idylliskt.

Om torpet hade varit lite större och vi hade blivit mer kära i det hade jag kunnat slå till bara på grund av omgivningen. Nåja. Fortsätta leta bara. Tror och hoppas att fler torp liknande drömtorpet som jag inte hann bjuda på kommer ut på marknaden.

Inga kommentarer: