tisdag, maj 21, 2013

Underbara, underbara helg

Mamma och pappa kom hit i helgen. Och med dem kom sommarvärmen.
Därför passade vi på att picknicka. Vi packade kaffetermosar, gjorde lyxmackor och köpte wienerbröd som vi tog med oss till ett helt underbart område på södra Åland. Där gick vi runt bland vitsippor, kastade lite macka, spanade på sjöfåglar och sist och slutligen satte oss på en klippa och fikade.

Passade också på att doppa fötterna för första gången i år. Det var vansinnigt kallt.

På kvällen åkte vi till vänner och lagade brakmiddag. Eller ja, de hade faktiskt lagat det mesta redan innan vi kom dit. Det var dubbelbakad potatis, grillade revbensspjäll, coleslaw och annat gött. Till det fick vi, sju personer, i oss fyra flaskor vin och lite öl. Bland annat Stallhagens nya blåbärsale. Helt okej blir betyget på den och fem plus blir betyget på maten.

I söndags gjorde vi nytta, som man så fint kallar det. Jag och mamma planterade om mina älskade små chiliplantor medan pappa och A skruvade upp en stång i garderoben. Könsstereotypt så det förslår ...

Allt avslutades i alla fall med värsta goda ostbrickan där vi bullade upp med massor av olika kex, olika ostar, olika marmelader och olika frukter. Somnade mycket nöjd och glad.

Och om ni inte förstod det så var helgen alldeles alldeles underbar.

2 kommentarer:

Man måste härma sa...

Vad är dubbelbakad potatis? Himlen?

Matilda sa...

Det var inte jag som lagade den, men förstod att man först bakar potatisen som vanligt och sedan delar den i två delar. Ena halvan gröper man ur och blandar med örter och ost och lägger på den andra halvan.
Sedan ska det in i ugnen så den gratineras.
Grymt gott.
Så ja, himmelriket kan man nog kalla det.