torsdag, juni 06, 2019

Förskolekutym

Lillongen började i april på en ny förskoleavdelning. Det var ingen big deal, de båda avdelningarna samarbetar och hänger en del tillsammans. Lillis accepterade det hur lätt som helst. 
Men vi föräldrar fick ingen riktig introduktion till den nya avdelningen, vilket jag upplever att jag saknat. Jag kan till exempel inte alla namn på pedagogerna ännu (!) och vi fick ingen genomgång över deras rutiner, även om jag antar att de är samma som på den förra avdelningen. Allt blev liksom lite halvt upplever jag. Jag har liksom ingen riktig relation till pedagogerna ännu, och vet inte om de vet vad jag heter heller till exempel. 

Nåja. Nästa vecka är det avslutning. Fika och firande. Ska vi då ha med nån liten present som tack för terminen till pedagogerna? Är det kutym, trots att vi inte har nån större relation med dem ännu och trots att han bara gått där i två månader ungefär? Jag är så himla dålig på sånt här. 
Vi hade en liten julklapp till de gamla pedagogerna i julas, men de kände vi liksom bättre och då hade ongen haft en hel termin tillsammans med dem.
Kan ingen bara säga hur vi borde göra?

Hälsningar ängslig mamma 

7 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Fs avdelning har alltid samlat till gemensam present. Typ en blomma, en korg med godsaker eller något från alla föräldrarna. Har funkat såhär: en förälder mailar alla andra och säger att hen fixar gemensam present, de som vill får swisha 20:- typ. Oklart om alla swishar, men tycker det är en fin grej för då blir presenten från alla och ingen förälder behöver känna sig utanför pga ekonomi/missade osv.

Matilda sa...

Smart! Tyvärr vet jag inte vad de andra föräldrarna heter än heller. Mer än att jag känner igen att de är nåns mamma eller pappa. Det är liksom för nytt alltihop ännu.

Jenny sa...

Vi har bara gett present när barnet slutat på förskolan. Eva hade en favoritpedagog som slutade helt i veckan, henne har vi haft supertajt kontakt med så hon fick två smultronplantor som Eva hade sått själv. Vi har ingen bra kontakt till de andra föräldrarna, ingen mailgrupp eller liknande, hade kanske varit lättare då.

Emma sa...

Man kan också köpa tex. En chokladask till alla pedagoger som tack som dom kan ställa i fikarummet. Det är bra om man inte känner dom så väl!

Linn sa...

Jag tänker att man ger en present till enskilda pedagoger om man känner att man har en relation till den/de personerna. Jag hade inte gett till pedagogerna om vi hade haft samma som du beskriver, men en ask choklad eller en lite bullar till personalrummet när det är APT är säkert uppskattat. Vi ger nåt litet plus ett litet brev till "våra" pedagoger vid terminsavslut men vi har superfin kontakt och gillar verkligen dom. Däremot strugglar jag med vad vi ska ge för att jag vill inte att det ska vara bara en gest eller typ uppfattas som dricksliknande. Blommor ska ju passa in eller kräver jobb, alla dricker inte alkohol blablabla.

Anonym sa...

Som pedagog så säger jag så här. Nej, det behövs inga presenter. En del ger inget, en del ger vid terminsavsluten och de flesta ger något enskilt eller tillsammans med andra när barnet går till skolan enligt min erfarenhet. Jag förväntar mig ingenting och ett uppmuntrande ord eller ett tack för ett bra jobb kan vara mer värt när du står där en trött dag i februari ensam med vikarier. Med tanke på hur kort tid han gått på avdelningen också så nej, du behöver inte ge något.

Matilda sa...

Jenny: Det låter rimligt att ge till den man har bra kontakt med. Felix hade en favorit på gamla avdelningen men har inte riktigt fått någon nu nu.
Emma: Smart! Så kan vi ju göra.
Linn: Det lutar nog åt att vi nog inte ger något särskilt. Kanske nåt till dem alla. Vi får se.
Anonym: Tack för svar! Skönt att höra nån från ”andra sidan”.