måndag, januari 15, 2018

Karriären och sånt

Jag har blivit erbjuden att byta jobb på jobbet. Alltså att börja en ny tjänst, ganska lik den jag har nu fast upp i hierarkin. Eller ja, jag tycker att det inte är sån stor skillnad egentligen men chefen, som kallade mig på möte i dag, tyckte att det skulle vara ett steg uppåt för mig. 
Och jag älskar just nu tjänsten jag är på. Med de jag jobbar med och jag har så roligt och får så bra vänner och de bjuder med mig på grejer och jag känner mig inkluderad och omtyckt. 

Den nya tjänsten skulle innebära att jag byter skift och därmed alla arbetskamrater och fortsättningsvis bara jobbar kväll. Så som jag gjorde tidigare, innan jag kom tillbaka från föräldraledigheten. 
Och det som känns värst är just det, att byta bort alla kollegor till andra. Jag har visserligen jobbat med dem också, men det var ett tag sedan och jag känner dem inte lika väl. Och de känner inte mig. 

Samtidigt så längtar jag som alltid efter nya utmaningar. Jag kan mitt jobb nu. Jag är bra på det och vet hur man gör, jag tar ansvar och når mål och vet vad som funkar. Jag utmanas inte så mycket längre. Det blir liksom lite hemtamt och vant. Visserligen skönt ibland men ändå lite tråkigt. 

Så ja. Jag ska bestämma mig typ i kväll och meddela i morgon hur jag ska göra. Herregud. Fick reda på det i går så det är snabba puckar. 
Så snabba att jag knappt hinner tänka. Ny tjänst med nya utmaningar och ännu mer ansvar, eller samma invanda halvtråkiga men med mitt skift och ”mina” kollegor. 
Kan inte någon bara bestämma åt mig?

2 kommentarer:

Emma sa...

Svårt beslut! Men det är också okej att inte utmana sig i alla tillfällen i livet om man känner sig bekväm (vilket är en ganska trevlig känsla den med).

Matilda sa...

Sant! Men samtidigt vill jag ju utmana mig. Alltså det är sååå svårt!