onsdag, maj 03, 2017

Mens och torp och ensamhet

Jag tänker bara korta tankar just nu. Så håll till godo.

1. För ett år sedan hade jag min senaste mens. Från den här tiden i fjol började man räkna att Felix blev till även om han först "tillverkades" två veckor senare. 
Herregud, tänkt att det var ett år sedan! För övrigt är det väldigt skönt att inte ha mens, även om jag aldrig lidit så mycket av det. Ska nog välja ett preventivmedel som minskar mensen sen när min kropp satt igång igen. 
Tar för övrigt gärna emot tips och erfarenheter från olika preventivmedel. Har ätit p-piller hela mitt liv typ och har i alla fall bestämt att jag inte vill fortsätta med det pga extremt höga hormonnivåer och risk för blodproppar i min ålder. 

2. Jag längtar vansinnigt mycket till torpet nu när våren kom. Gick på en kort promenad i går och fullkomligt fylldes med glädje när jag hörde fåglarna kvittra och när de små musöronen på träden hade slagit ut. Får ett enormt sug efter att gräva i jorden, gå lös med sekatören och dricka kaffe på kalla betongtrappen. Åh torpet! Så fort A är klar i skolan ska vi baske mig dra dit. Det har jag bestämt. 

3. Som det ser ut nu kommer jag att gå tillbaka till jobbet i höst och A vara föräldraledig med Felix. Inför det känner jag: a) enorm pepp b) enorm sorg. 
Alltså, det var inget quiz, både a och b är rätt svar. Herregud vad mycket känslor det är kring det. Längtar efter att jobba men kan inte tänka mig att inte få vara med Felix varje vaken minut. Hur gör folk? Hur klarar man det?

4. Jag är i ett ensamhets-mode just nu. Känner mig ensam alltså. Föräldragruppen som jag hade hoppats mycket på är sämst. Sämst eftersom ingen dyker upp på träffarna. Till tredje träffen var det bara jag av de som hade varit med tidigare som kom. Som tur var kom två som inte hade kunnat vara där första gångerna, så jag slapp vara ensam. Till nästa träff kom jag och en mamma till! Är liksom bara jag som går känns det som. Har alla ett sånt jävla fullt socialt liv att de inte kan komma?! Och vad är det för fel på mig då i så fall, som inte gör ett skit nu när babymassagen är slut?
En annan tjej där klickade jag dock väldigt mycket med så hoppas att hon är där nästa gång. Då ska jag byta telefonnummer med henne så kanske vi kan gå ut och gå tillsammans eller nåt. Om hon vill. (I mitt ensamhets-mode tror jag dessutom att ingen vill vara med mig.)

4 kommentarer:

Petra G sa...

Men va fan.. jag skrev ju en kommentar igår och hyllade hormonspiralen men den verkar inte kommit upp..?

Matilda sa...

Men nej! Jag såg aldrig någon sådan kommentar så den måste ha försvunnit ut i cyber space eller nåt. Men hormonspiral alltså, det är det jag ska satsa på?

Petra G sa...

Absolut, jag har haft det i 12 år nu och har inte haft mens sen dess förutom när den ska bytas vart 5:e år, då blöder det ju såklart lite i några dagar. Inga som helst biverkningar. Sen kanske det inte är så för alla, men jag rekommmenderar det starkt!

Herregud vilken söt unge ni fått, jag brukar oftast tycka att andras småttingar ser ut som gamla gubbar, men Felix är verkligen ett riktigt gulle!

Sköt om er och ha de så bra, kom gärna in till tidningen och hälsa på om ni har tid nångång!

Matilda sa...

Tack och tack! Jag kommer och hälsar på nästa gång jag är på Åland!