tisdag, januari 26, 2016

Kan nån som är ung förklara för mig?

Jag fattar inte grejen med snapchat. Varför skickar man bilder eller korta filmsnuttar som man aldrig kan behålla eller se igen?
Ett himla slöseri. Ta en bild, skriva en text att lägga till, skicka och sen - papapoff - borta. 
Och hur ska man reagera på en bild på nån som sitter och är glad i solen med texten "ledig dag". Jaha? Hade ju kunnat trycka på hjärta på Instagram eller gillat på Facebook. Men på snapchat? Skicka en bild på sig själv som ger tummen upp? Vilket jävla jobb för en skitgrej.

Och de som flirtar via snapchat, hur gör de? Går ju inte analysera vad den potentiella dejten egentligen menar när man inte har nåt bevis att älta kring. 
Så många frågor. Vem kan man skicka till? Finns det nåt allmänt flöde? Hur hittar man folk? Vad tusan skulle jag kunna lägga upp?
Och den viktigaste frågan: Hur fan gör man egentligen? 

3 kommentarer:

Peppe sa...

Jag är gammal, men kan ändå försöka förklara. Snapchat är liksom mindre pretto än andra former av sociala medier. Man skickar iväg en liten rolig hälsning för att visa att man tänker på personen ifråga och eftersom bilden försvinner så behöver den inte vara så himla genomtänkt och fin. Upp iväg och ladda ner appen nu. Lek med den i en kvart och så fattar du hur den funkar.

Matilda sa...

Okej, då fattar jag grejen lite mer. Opretentiöst. Allt makes more sence.
Och PS. Jag har redan appen. Har dock knappt använt den eftersom jag inte riktigt fattar grejen och hur man liksom socialiserar där.

Peppe sa...

Börja med att följa lite folk du gillar (jag heter jeanetteohman) och sen testskickar du lite bilder/videos!

sign. IT-stöder