fredag, januari 22, 2016

Ja, ja klockan är halv fyra

Om man kan transplantera ett huvud i framtiden, hur skulle då medvetandet vara? Har man inget medvetande i kroppen alls? Typ känseln kanske känns annorlunda med ny kropp fastän hjärnan registrering är den samma. 
Och oj vad rika människor skulle utnyttja det om det gick att göra på nån form av kommersiell basis. Ny smalare, bättre kropp utan fettsug, plastikoperationer eller jobbiga dieter. 
Fast vems kropp skulle de isåfall få? Hjärndödas? Eller tänk om man kan sälja sin kropp för pengar och liksom byta med den som betalar transplantationen. Fan vad sjukt. Plötsligt sitter man där med röklungor utan att ha orsakat det själv. Ha! Eller metallskruv i benet som man inte vet om förrän flygplatskontrollen.
Och undrar hur lång rehabiliteringstiden är efter en sån operation? Måste man lära sig gå igen? När nerverna ska connecta med hjärnans impulser för första gången lät det ju inte vara så himla enkelt. Och hur snurrar blodet? Man måste ju ha samma blodgrupp iaf. Det är ju ett som är säkert.
Frågan är hur det blir med dna-mixen också. Rött könshår men mörkt på skallen. 

Jag känner att det här måste utforskas mer. Det skulle bli en bra sci-fi-bok kanske?

2 kommentarer:

Jamie sa...

Alltså haha, vilka tankar du har på natten 😉 du som jobbar natt också. Jag vill veta mer vad som försigår i ditt huvud! Verkar spännande!

Matilda sa...

Där kring klockan fyra är det rätt spännande iallafall!