tisdag, januari 05, 2016

Hur ska jag värja mig mot negativiteten?

Jag behöver nog gå i terapi. Det är en människa på mitt jobb som är så jobbig att jobba med. Inte för att hen är dålig på något vis utan för att hen alltid är så hetsig och arg och negativ, skäller utan anledning och får mig att känna mig som sämst i världen trots att jag inte alltid har gjort något fel. Och det påverkar mig så mycket. Jag tänker på det så mycket.
Igår när jag kom hem från jobbet ältade jag med A, senare på kvällen kunde jag inte få ut det ur hjärnan utan tänkte på det hela tiden och i morse vaknade jag och började tänka på det. 
Det är inte sunt. Jag kan inte tänka på det så mycket, kan inte älta det så mycket, kan inte ta åt mig av det hen gör så mycket att mitt liv ska påverkas så mycket.

Därför behöver jag terapi. Eller hjälp i alla fall. Jag försöker tänka logiskt och sluta ta åt mig en massa och inte låta personens negativitet spridas till mig, men jag kan inte. Det påverkar mig för mycket.
Vad ska jag göra? Någon som har ett förslag? Annars kommer min tid på jobbet bli rätt tung.

4 kommentarer:

Petra G sa...

Det är väl inte du som behöver terapi? Snarare hen som behöver gå en beteendekurs... Kan du inte prata med chefen och be hen ta upp det med personen i fråga? Förklara att hens beteende får övrig personal att må dåligt? Alternativt själv säga ifrån att du mår dåligt av att få skäll utan orsak? Fast det skulle nog inte jag själv heller våga... Hoppas det löser sej

Kram

egoistiska egon sa...

Ja kan du prata med hen eller chefen?

Anonym sa...

Eh, ja du kan väl prata med personen ifråga? Helt rakryggat. Att gå via chefen känns bara fegt, du är ju en vuxen människa. Kanske personen ifråga inte är medveten (förhoppningsvis då) om hur hens beteende påverkar andra? Och kanske rentav uppskattar din ärlighet, istället för att börja göra nån större grej av det.

Matilda sa...

Tack för all input.
Blir det ett stort problem pratar jag förstås med personen. Nu handlar det mest om att jag tar åt mig av nåt som inte är riktat mot mig och menade snarare hur jag ska sluta göra det. Sluta suga upp all eventuell negativitet omkring mig och bygga om det till någon form av kritik, vilket, bör tilläggas, det inte alls var. Gillar inte mig själv som en negativitetssvamp.