måndag, oktober 19, 2015

Som att fylla i test i Veckorevyn

Hittade en lista hos Marina och kan inte låta bli att fylla i. Det är något barnsligt roligt med listor. Så här:

Vad har du på dig?
Morgonrock och trasiga tofflor. Det är ingen vacker syn direkt, men att loda runt så här är bland det bästa jag vet.

Hur mår du?
Bra. Tror jag. Sedan jag slutade röka (jo jo, mer än en vecka nu!) har jag haft lite kocko i halsen. Äcklig smak och svullna mandlar men hoppas att jag inte ska bli sjuk. Och så är jag snorig också. Men det är jag ju året runt hela tiden, så det är väl knappt värt att påpeka.
Mentalt: relativt stabilt för närvarande.

Vad önskar du just nu?
Oj, svår fråga. Antar att det är ett tecken på att jag är rätt nöjd, har sovit tillräckligt, ätit mat osv. Jo, jag önskar mig ett förstahandskontrakt i Stockholm. Tack.

Vad har du ätit idag?
En macka med ost och en kopp te. Ska snart fixa en kopp kaffe till mig.

Vad ska du göra imorrn?
Jobba. Boka färja till Åland kanske? Och laga nån form av lunch som jag kan ha till middag också. Mitt liv alltså - så spännande.

Och i kväll?
Jobba. 16-01.30. När jag kommit hem hoppas jag att det är Seinfeld på tv och om det är det brukar jag kolla två avsnitt och sedan gå och lägga mig.

Vem saknar du?
Rätt många faktiskt. Det känns som att jag aldrig har tid att träffa någon. I går saknade jag en förälder. Ville så åka hem till mina eller A:s föräldrar och hänga i deras soffa och dricka kaffe. Ni vet det där som är så gött med föräldrar, att man bara får vara och bli lite omhändertagen.

Senaste köp?
Handlade en hylla till badrummet på Ikea i helgen. Och en ny kastrull och ny stekpanna och och och sånt smått tjafs man alltid får med sig. Till mig själv handlade jag ett par höstskor för någon vecka sedan. De är så fina att folk hela tiden borde säga till mig att jag har snygga skor. (De gör de inte tyvärr!)

Vad skrattade du senast åt?
Åt A? Eller åt mig själv. Det är oftast det jag skrattar åt. Skrattar också åt Seinfeld på nätterna är jag kommer hem.

Vad grät du senast åt?
Hmm, minns inte exakt. Jag gråter varje gång jag ser en film eller tv-serie där det förekommer någon typ av känslor som glädje/sorg/ilska/kärlek. Jag har blivit min mamma på det sättet. Har dock bara sett okänslosamma filmer och serier i helgen, så det var säkert en vecka sedan jag grät.

Vem sov du senast med?
A och två katter. Gudrun på bröstkorgen och Elsa vid fötterna.

Vad läser du just nu?
En komikers uppväxt av Jonas Gardell och en bok av Markus Grahn som heter nåt med Kristinehamn i titeln. Har inte lyckas läsa ut nån tydligen.

Senast sedda film?
Jag och titlar ... Bandits? Kan den ha hetat så? Med Bruce Willis och Billy Bob i alla fall. Helt okej film.

Vilken svordom använder du mest?
Fan. Och satan. Svär ganska mycket på jobbet när saker och ting jävlas.

Vem var den senaste som ringde dig?
Mamma? Eller ja, folk ringer mig ganska ofta på jobbet, men det gills inte riktigt.

Senast 3 inkomna sms?
Ett leveranssms på en bok. Ett sms från min pappa om nästa helg. Ett sms från Sonera som meddelar för trettiotolfte gången hur mycket det kostar att ringa och smsa i Sverige. Så spännande!!!! !!!

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
Det var till pappa om nästa helg.

Vilken är din favoritfrukt?
Svårt. Päron är gott. Plommon också. Egentligen de flesta frukter utom riktigt sura apelsiner och hatfrukten banan. Men det är väl en ört eller hur det nu var.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Många. Alla som har ett avlångt ansikte, stora ögon och lite flyende haka har jag jämförts med. Ålands tidigare riksdagsledamot Elisabeth Nauclér, Jenny Strömstedt och Veronica Maggio är väl de vanligaste. Maggio det absolut vanligaste.

Vad är du rädd för?
Skräckfilmer som innehåller någon form av besatthet eller övernaturlighet eller handlar om djävulen och onda andar. Drömmer mardrömmar i flera veckor efter sådana filmer.

Blir du lätt svartsjuk?
Förr skulle jag ha sagt "jag blir aaaaldrig svartsjuk", men på senare tid är det nåt helt annat. Jag har varit svartsjuk på några av A:s ex och på alla hans klasskompisar typ. Det är framförallt när jag aldrig träffat personerna som jag blir svartsjuk.
Jag jobbar på att gå tillbaka till mitt aaaaaldrig.

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Här finns det betydligt mer spännande konversationer än i min sms-korg. Den jag senast skrev med var Bapp, som han kallas, vi diskuterade det åländska valet i går kväll.

Vilket språk hade du velat lära dig?
Franska kanske? Det låter ju så vackert. Tänker att jag per automatik också skulle bli som Edith Piaf.

Vart vill du åka just nu?
Någonstans där det är sol och varmt och där jag kan gå i bikini typ. Om jag bara hade ledigt och pengar att göra av med.

2 kommentarer:

bella sa...

ooh, jag trodde du menade såna där tester med a, b,c,d typ eller ja/nej/kankse/vet ej. detta var mykcet avancerat… man måste ju tänka. så det gjorde du bra. kul att få lite kött på benen.

Matilda sa...

Åh, sådana test var också roliga. Ge mig ett och jag fyller i!