torsdag, juni 04, 2015

Linns lista

Linn hade rolig lista som jag också vill svara på.

1. Bästa frukosten?
Brunch. Jag gillar inte att äta direkt när jag vaknat på morgonen utan tvingar i mig en smörgås till vardags, bara för att inte svimma av hunger på jobbet. Brunchen skulle innehålla amerikanska pannkakor med lönnsirap, fetaost och riktigt knaperstekta bacon. Det skulle också finnas massa frukt och gott surdegsbröd som jag kunde ha brie och salami på tillsammans med god sallad och gurka och paprika. Kanske också naturell yoghurt med flytande honung och valnötter. Och avokado!
Sedan tror jag att jag skulle vara så mätt att jag inte behöver äta på ett tag.

2. Aldrig få ta ett glas vin igen eller aldrig få dricka en drink igen?
Aldrig dricka en drink igen. Jag skulle ju kunna dricka mousserande vin när det är mer festliga tillfällen. Vin skulle jag nämligen aldrig avstå.

3. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?

Svart. Lätt.

4. Bästa uppfinningen?
Internet. Jag älskar det!

5. Vilken egenskap saknar du enligt dig själv?
Tålamod. Jag vill kunna allt vid första försöket och om det saker bråkas blir jag vansinnig. Har till exemepel slängt en marmeladburk i golvet när jag inte fick upp locket efter flera försök. Bör tilläggas att jag hade sjukt lågt blodsocker vid tillfället.

6. Vad ska dina barn heta? Vi låtsas att du får en pojke och en flicka.
Ingen aning. Jag vet ju inte ens om jag kan få barn. Är visserligen förtjust i namn med -ella i slutet. Ella, Bella, Stella. Och gamla ”rejäla” namn som Stina och Edgar.

7. Du måste bo i Kuala Lumpur i två år. Gråter du av glädje eller sorg när du hör det?
Glädje! Jag älskade Kuala Lumpur. Alla dofter, blandade äckliga och goda, och myllret av människor. Dessutom är jag gjord för varmare klimat än det här.

8. Du får välja, vilken stad i vilket land vill du helst bo i för resten av livet?
Jag vet faktiskt inte vad jag skulle välja. Har ju nyss flyttat till Stockholm och det var ett väldigt medvetet val, så jag antar att jag just nu skulle välja Stockholm.

9. Aldrig mer få se på tv eller aldrig mer få lyssna på musik?
TV. Vi har ingen TV nu och det funkar. Så länge jag får kolla på streamade serier och filmer så väljer jag bort TV. Musik skulle jag aldrig kunna leva utan, även om jag är en periodare med hur mycket jag lyssnar.

10. Vilket sällskapsspel är du bäst på?
Ordspel, säger jag då. Sådana spel där man ska förklara ett ord med andra ord till exempel. De är jag GRYM på.

11. Vilket yrke skulle du aldrig kunna ha?
Jobba på Anticimex. Jag hatar småkryp och skadedjur och sånt. Bara tanken på till exempel vägglöss och kackerlackor får mig att rysa längs hela ryggraden.

12. Du får ta med dig en enda skönhetsprodukt till en öde ö, vilken skulle du välja?
Behöver man ha det på en öde ö? Jag väljer nån form av body lotion i så fall, det är det enda jag kan tänka mig att jag kan behöva.

13. Vilka är dina 5 favoritbloggar?
Alla i listan till höger typ.

14. Vem känner dig bäst och varför?
A. Vi har ju varit ihop i tre och ett halvt år. Han vet om alla mina dåliga sidor, de hemskaste saker jag har gjort, de flesta hemligheter jag har och så vidare. Ibland känner han mig bättre än jag själv gör till och med. Förutom honom är det bästavännen/kusinen/bonussyster Tesa som vet mest om mig.

15. Vad står på din shoppinglista till våren?
Ironiskt nog en TV (se ovan ...) Annars ingenting. Jo, jag ska köpa någon form av panel till hallen på torpet. Den tänkte jag hinna med att få klar i sommar.

16. Om du behöver vara ensam och tänka, vart går du då?
Jag lägger mig på sängen. Det sker nästan bara när jag är nyduschad, då ligger jag naken och funderar på livet tills jag börjar frysa. Det har jag gjort sedan jag var typ 13.

17. Vilket mål jobbar du mot just nu?
Att jag ska börja må bättre mentalt. Bli starkare och tryggare. Det är mitt mål.

18. Vad vill du bli när du blir stor?
Klok. Och stark och trygg mentalt som sagt. Vad jag vill jobba med vetefan, men kanske det där drömjobbet jag skrev om häromdagen.

19. Om du skulle skaffa dig en ny hobby, vad skulle det bli?
Yoga. Jag vill bli en sån som yogar. Det skulle göra både min själ och kropp glad.

20. Om du kunde gå tillbaka till dig själv som liten och ge dig själv ett enda tips för framtiden, vad skulle det vara?
Var inte så rädd för att fatta beslut. Bara gört. Det blir bättre i slutändan.

21. Kakor, chips eller godis?
Chips. Eller saltlakrits. Kakor kan jag helt vara utan, tycker de är rätt onödiga. Utom när mormor bakar och bjuder förstås.

22. Vilket är det fulaste respektive finaste ordet du vet?
Vad svåååårt! Jag borde ju ha bra svar på det här när jag jobbar med ord. Men okej, fula ord är typ och liksom som jag använder här alldeles för ofta. Fina ord är sådana gamla glömda ord som sällan brukas. Just nu kommer jag inte på ett enda men vet att jag ofta tänker ”det här är ett sådant där gammalt fint ord som borde användas oftare” när jag använder just de orden. Återkommer om jag kommer på ett exempel.

2 kommentarer:

Heidi S sa...

Ja! Yoga! Bara att börja! Det kräver ju liksom ingen utrustning eller konstigheter alls utan ta en stund närhelst du nästa gång tänker tanken och bara sätt dig ner och djupandas och känn in kroppen :) Det brukar på nåt magiskt sätt bara rulla på därifrån. Och leta upp någon av alla fantastiska yoga-konton på Instagram för inspiration. (Nej jag är inte partisk. Alls. )

Jojjo sa...

Vilken rolig lista! Och skönt att höra att det är fler som lägger sig på sängen när de är nyduschade, haha. Tycker det är helt fantastiskt att ligga där och svalka av mig lite!

Ps. Yoga är fantastiskt. Fantastiskt!