torsdag, juni 19, 2014

Torsdag.

Det regnade i morse. Jag vaknade tre minuter i sju, inställd på att stiga upp uppenbarligen. Tyvärr sker det alltid de gånger det inte behövs. Efter tre dagars nyhetschefande blev jag en dag ledig.
I alla fall, då klockan tre minuter i sju, kände jag att dagen skulle bli blä. Regn och grått och täppt näsa och värk i skulderbladen och bank i huvudet och frossa. Blä som sagt.

Jag lyckades till slut somna om vid halv nio eller nåt och sov två timmar till. Vaknade omgiven av båda katterna som myste och kurrade och var underbart härliga. Åt långfrukost, surfade massa massa på internet efter tre dagars typ inget surfande alls. Lade mig på soffan och öppnade för första gången på säkert minst ett år ett magasin. Ett inredningsmagasin och fick så mycket inspiration till torpet att jag svor över att jag inte kunde åka ut dit och skapa göra vara kreativ. A hade bilen till jobbet i regnvädret.

Sedan kom han hem, vi handlade dyr och onödig lyxmat på närbutiken för åthelveteförmycketpengar och åt färskpotatis och varmrökt lax med gräddfil och gräslök. Lyssnade på tankesmedjan och skrattade. A narrade mig och jag skrattade mer. Så mycket att tårarna började rinna.
Åkte sedan ut till A:s mamma som hade bett om hjälp med sitt nya växthus. Så vi bar möbler, flyttade blommor, snickrade ett räcke och njöt av hennes härliga trädgård och solen som äntligen kommit fram.

Och den här dagen som började tre minuter i sju med regn blev slutligen en helt fantastisk dag.
Det nya växthuset. Gjort av gamla fönster och annat till största delen återvunnet material. Längtar efter att få se det med prunkande växtlighet.

Inga kommentarer: