torsdag, april 20, 2017

Tankar från soffan

Om jag fastnade i öknen eller nånstans där det inte finns rent vatten och valde att dricka min egen bröstmjölk, hur länge skulle jag klara mig då? Alltså, det blir ju som ett slutet system men till slut måste det vara för lite vätska för att skapa ny? Eller så blir näringsinnehållet för litet? Hur snabbt tar det slut? Jag tänker att jag i alla fall borde klara mig längre än de som inte har någon bröstmjölk att dricka. 

I går när jag borstade tänderna slog det mig att jag och A faktiskt tar hand om ett barn. Innan han föddes hade vi ingen aning om hur man egentligen gör, även om vi förstås tagit hand om andras barn kortare stunder. Men nu liksom kan vi. Och Felix litar blint på att vi ska ta hand om honom. Ganska cool känsla. Vi kan!

2 kommentarer:

Christel sa...

Men HAHA, vilken rolig (och udda) fundering, den om bröstmjölken. Skulle du bli som ett enda ekosystem då, om din kropp liksom bara levde på det som den själv producerar? Lite häftigt ju när man tänker på det.

Matilda sa...

Ja det var så jag tänkte. Men det kan ju inte ta så lång tid innan det blir uttömt tänker jag. Men ett litet tag kan det kanske funka?