torsdag, juni 09, 2016

Prisa gud, nu blir mitt sparkonto fullt!

Skatteåterbäring alltså, vilken grej. Och vilken summa jag fick! Jag är så himla glad. 
Och mitt sparkonto är så himla glatt. Jag sparar ju där för att kunna köpa en lägenhet. Få ett hem. Allt annat får stå tillbaka just nu eftersom jag vill ha, behöver, någonstans att bo mer permanent. 
Kontraktet vi har nu går ut i augusti och vi har ingen aning om vi får stanna kvar efter det. Det ger mig ångest och magvärk när jag tänker på det, så jag försöker gå runt med skygglappar. Funkar sådär. 

Det värsta är ändå att trots att jag sparat massor så är det ändå typ ett år kvar innan jag har tillräckligt mycket för en insats till en tvåa i ett relativt attraktivt område. 15 procent av 2,5 miljoner är MASSOR med pengar. Hur har folk råd att köpa?! Jag fattar inte. Har alla fastigheter som kan borga för lån? Har alla föräldrar som kan borga? Eller hur gör de? Meddela gärna, för jag är förbryllad. 
Har tänkt att jag kanske kan ha torpet som "pant" men det är ju inte värt så mycket tyvärr. Och hur funkar det när det är i ett annat land? Och det lånet har jag ju inte betalat mer än en femtedel av ännu. 
Det känns som att jag måste ta ett snack med banken snart.

3 kommentarer:

egoistiska egon sa...

jag vet inte heller hur folk gör. vill också veta.

Matilda sa...

De jag frågat personligen har fått hjälp av sina föräldrar. Verkar vars det vanligaste sättet.
Ändå förundrad.

Sandra sa...

Vi har sparat som tokar. Noll kronor från föräldrar eller tidigare bostadsaffärer, nu äger vi ett kedjehus och en sommarstuga och är saftigt belånade (typ 4,4 millar).
Tur att räntan är låg *nervöst skratt*

Bodde i hyresrätt innan med hyra på 5000 så fanns möjlighet att spara.