onsdag, juni 08, 2016

No smoking

Just ja, jag glömde ju säga att jag i lördags rökte mina sista cigaretter. Har nu slutat igen. Den här gången tänker jag inte börja igen. Inte ens om det är terrordåd och tungt och jobbigt och stressigt på jobbet. 
Min kropp pallar inte med rökning. Andas som en lungsjuk och mår fysiskt dåligt. Halsproblem och sån skit också. 
Nu, tre fyra dagar senare, känns kroppen redan bättre. Piggare. Har dock sug efter nikotin då och då, men vet ju att det går över om jag bara väntar cirka trettio sekunder. 
Heja mig!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heja! Har du nåt tips på hur en lyckas? Jag slutar och börjar igen stup i kvarten. Det är faktiskt lite knäckande i längden. /f

Hanna sa...

Heja dig!

Matilda sa...

F: Jag vet faktiskt inte. Jag har slutat och börjat många gånger om. Det som funkade bäst för mig är ändå när jag läste "Äntligen ickerökare". Då fick jag så mycket info om hur nikotinet fungerar i kroppen att jag fattade att det en nikotinberoende kropp vill ha är det normaltillstånd den hade innan du började röka. Krångligt att förklara så här kanske.
Annars är tipset att inte ersätta med nåt annat och att bara rida ut de korta sugen, för de kommer allt mer sällan hela tiden och efter tre veckor är det typ över. Och sen då, så gäller det att inte "bara ta en cigg på festen" eller liknande. Då kommer suget tillbaka och så måste man igen dras med trettio sekunderssug.
Hoppas det var nån hjälp!

Hanna: Ja, heja mig!

Anonym sa...

Att ta en sådan beslut är inte alldeles lätt. jag var beroende av nikotin för ett år sen men inte längre. Att sluta röka handlar mer om sig själv. Det handlar mer om förmågan att vilja bli frisk! så om jag har klarat av självklart kan du också!