måndag, november 16, 2015

Sluta jämföra lidande!

"Jahaja, nu minsann passar det att bry sig. Nu när Paris drabbats. Men vem brydde sig under terrorattacken i Libanon? Vem bryr sig om kriget i Syrien? Varför har vi plötsligt glömt de som kämpar för sina liv på Medelhavet i hopp om bättre liv."

Jag är så inåthelvete trött på de som skriver så där. Som hela tiden ska racka ner på de som bryr sig - för att de inte bryr sig jämt och om allt, inte bryr tillräckligt mycket eller bryr sig på fel sätt. Varför ska folk hela tiden jämföra lidande med varandra? Ställa en sak mot andra och framförallt skälla för att alla inte bryr sig om allt hela tiden. Kan man inte i stället vara glad över dem medmänsklighet som faktiskt visas? Oavsett hur och i vilket omfång?

1 kommentar:

Fatima-Z Education-Finder sa...

Jag håller med Dig fullständigt Matilda. Det är oerhört sorgligt och tragiskt att många oskyldiga människor missar sitt liv på grund av dårar som vill härska och bestämma i denna planet.

Jag tycker däremot att det är rena hyckleri av världen som reagerar starkt över det som hänt i Paris ( 129 döda) och skita i de felar tusen personer som dör varje dag i Palestina, Syrien, Afghanistan, Irak mm... Ännu sorgligare är när folk som lever sätter värde på vissa mer än andra när alla är människor... ushh