tisdag, februari 23, 2010

En supergod pastasallad / matskolan del 1

Bjuder på ett recept på min middagsmat. Det är min moster Bibis supergoda pastasallad med en liten egen tvist.

Laga och njut vetja!
Photobucket
Först gör man den magiska dressingen. Börja med att riva limeskal. Mängden är oklar, men jag rev skal från två lime.
Photobucket
Sedan pressar man i saften från ungefär två lime, beroende på hur vattninga de är. Det ska vara ganska mycket limesaft.
Photobucket
Häll i flytande honung. Det ska vara kanske två skedar. Det får inte bli för sött. Krydda sedan med salt och svartpeppar. Smaka av.
Photobucket
Nu kan man sätta på pastavatten och börja med själva salladen. Där kan man ha i lite vad man känner för typ. Jag hade i champinjoner som jag delade i lagom bitar.
Photobucket
Och så hackade jag rödlök. Det måste man ha i för att det ska bli gott tycker jag.
Photobucket
Precis som med avokadon. Ett måste. Och gärna mycket!
Photobucket
Sedan hade jag i en god rökt och lufttorkad skinka. Det kan man skippa helt om man är vegetarian.
Photobucket
Så ska man ha i oliver. Jag hade i blandade svarta och gröna oliver. Huvudsaken är att de är goda och helst har kärna.
Photobucket
Så kokar man pastan al dente. Och häller i den i salladen.
Photobucket
And this is the magic thing. Blåmögelost. En krämig variant. Jag valde blå castello. Den ska smulas över den varma pastan.
Photobucket
Så att det blir så här: Att en del ost smälter.
Photobucket
Och så i med massor med ruccola och den supergoda limedressingen. Rör runt.
Photobucket
Voila! Ät och njut!

7 kommentarer:

Linda.E sa...

ser verkligen underbart gott ut! Tyvärr har jag inte lärt mig äta mögelost eller ruccola än, men det kommer väl kanske :P

Matilda sa...

Det är vansinnigt gott! Du måste lära dig äta det, du kan inte gå miste om så goda saker här i livet! =)

Fia sa...

Det ser väldigt gott ut=) Samma här så kan jag inte med blå eller grön mögelost. Detta vill jag testa, förslag på en annan ost som skulle passa? Vitmögelost äter jag

Rutger Luftgrop sa...

Snyggt. Men det förändrar inte det faktum att det i grunden handlar om en sallad. Blöööörk!

Matilda sa...

Fia: Vitmögel funkar nog finfint tror jag. Eller getost. Huvudsaken är att den smakar ganska mycket. =)

Rutger: Men man ska äta den ljummen. Då är det mer som pasta och pastasås! Prova vetja! =)

åsa sa...

åååå de ser så gott ut! deriktigt vattnas i munnen, måste skriva ner dressingreceptet.... enkelt men låter smarrigt :)

Matilda sa...

Åsa: Dressingen är to die for faktiskt! Blir liksom lite sötsyrlig med jättegod limesmak pga skalet. Rekommenderas!