Bjuder på ett recept på min middagsmat. Det är min moster Bibis supergoda pastasallad med en liten egen tvist.
Laga och njut vetja!
Först gör man den magiska dressingen. Börja med att riva limeskal. Mängden är oklar, men jag rev skal från två lime.
Sedan pressar man i saften från ungefär två lime, beroende på hur vattninga de är. Det ska vara ganska mycket limesaft.
Häll i flytande honung. Det ska vara kanske två skedar. Det får inte bli för sött. Krydda sedan med salt och svartpeppar. Smaka av.
Nu kan man sätta på pastavatten och börja med själva salladen. Där kan man ha i lite vad man känner för typ. Jag hade i champinjoner som jag delade i lagom bitar.
Och så hackade jag rödlök. Det måste man ha i för att det ska bli gott tycker jag.
Precis som med avokadon. Ett måste. Och gärna mycket!
Sedan hade jag i en god rökt och lufttorkad skinka. Det kan man skippa helt om man är vegetarian.
Så ska man ha i oliver. Jag hade i blandade svarta och gröna oliver. Huvudsaken är att de är goda och helst har kärna.
Så kokar man pastan al dente. Och häller i den i salladen.
And this is the magic thing. Blåmögelost. En krämig variant. Jag valde blå castello. Den ska smulas över den varma pastan.
Så att det blir så här: Att en del ost smälter.
Och så i med massor med ruccola och den supergoda limedressingen. Rör runt.
Voila! Ät och njut!
7 kommentarer:
ser verkligen underbart gott ut! Tyvärr har jag inte lärt mig äta mögelost eller ruccola än, men det kommer väl kanske :P
Det är vansinnigt gott! Du måste lära dig äta det, du kan inte gå miste om så goda saker här i livet! =)
Det ser väldigt gott ut=) Samma här så kan jag inte med blå eller grön mögelost. Detta vill jag testa, förslag på en annan ost som skulle passa? Vitmögelost äter jag
Snyggt. Men det förändrar inte det faktum att det i grunden handlar om en sallad. Blöööörk!
Fia: Vitmögel funkar nog finfint tror jag. Eller getost. Huvudsaken är att den smakar ganska mycket. =)
Rutger: Men man ska äta den ljummen. Då är det mer som pasta och pastasås! Prova vetja! =)
åååå de ser så gott ut! deriktigt vattnas i munnen, måste skriva ner dressingreceptet.... enkelt men låter smarrigt :)
Åsa: Dressingen är to die for faktiskt! Blir liksom lite sötsyrlig med jättegod limesmak pga skalet. Rekommenderas!
Skicka en kommentar