fredag, augusti 19, 2016

Min älskade gamla katt

Gudrun, min svarta panter som jag skaffade typ på en gång när jag flyttat hemifrån. Vi pratar 2002 här. Hon som varit med mig genom allt, försvunnit i tre månader och sedan magiskt kommit tillbaka, som födde Bilbo som blev min systers stora tröst i utbrändheten, som alltid alltid hoppar upp på min bröstkorg när jag gråter. 
Hon, min Gudrun, är sjuk. Diabetes eller njurproblem. Hon verkar inte lida och ha ont, men hon dricker kopiösa mängder vatten och har börjat kissa där hon inte ska. På mattor och i hallen. Och i går: i sängen. 
Jag har googlat och troligtvis är det just njurarna eller diabetes som ligger bakom att en gammal katt som tidigare skött sig exemplariskt plötsligt börjar kissa inne. Och jag är så ledsen. Vet inte alls hur allvarliga sådana sjukdomar är, men snuddade bara vid tanken på att hon inte skulle finnas hos mig en lång tid framöver och fick ont i hjärtat och grät. Hon är ju liksom en del av mig. Kommer med paketet. 

Jag ska boka tid till veterinären nu men är väldigt rädd för vad hen ska säga. Jag orkar inte ha en katt som kissar lite varstans, men jag orkar heller inte med att inte ha Gudrun. Hoppas det finns enkel medicin och vips är allt bra. Hoppas. Allt måste bli bra. 

5 kommentarer:

Lisa sa...

Min katt gjorde sa, och for henne hjalpte det njurarna att vi tog bort torrfodret och bara gav mjuk kattmat istallet (burk). Om du inte far tid direkt hos veterinaren kan det ju vara vart att testa?

Anonym sa...

Min katt fick njurproblem på ålderns höst. Jag har för mig att vi fick medicin som han skulle äta dagligen livet ut. Han var lite dement också tror jag. Tabletterna funkade men till sist tog åldern ut sin rätt. Han levde ändå 19 år! Hoppas det löser sig för er också! Annika K

Marina sa...

Mina tankar är hos dig. Hoppas veterinären har någon mirakelmedicin som gör att Gudrun kissar där hon ska och mår bra i många år till. Min stora skräck är när mina kattor kommer att gå vidare, till den andra sidan. Kan inte ens tänka tanken utan att få en klump i bröstet. (Borde kanske inte ha djur pga extremt blödig)

emster sa...

Åh hoppas Gudrun blir bättre ❤️

Matilda sa...

Tack för all pepp. Hon verkar må lite bättre nu och jag ska till veterinären på måndag. Känns skönt. Har inte kissat inne på flera dagar, peppar peppar.