lördag, december 12, 2009

Ännu mera snor ...

Krönika publicerad i dag. Baserad på den här berättelsen.

Rationell eller irrationell?
Jag är rationell av mig. Jag brukar väga saker mot varandra för att komma fram till den bästa lösningen som jag ändå överväger noga innan jag fattar mitt beslut.
Ibland struntar jag dock i det och litar helt på magkänslan och agerar irrationellt, bara baserat på mina känslor. Andra gånger är jag irrationell av den enkla orsaken att jag inte ser någon rationell lösning.
Som häromdagen.

Jag var helt igenkorkad i bihålorna. Faktiskt kan jag sträcka mig så långt och säga att jag aldrig har varit så igenkorkad i mina bihålor förut. Jag kunde inte säga b, p, n eller i stort sett någon konsonant utan att det blev en annan. Täbbt i däsan.
Trycket som skapades i bihålorna gjorde att det kändes som om huvudet skulle sprängas inåt och hur många gånger jag än snöt mig blev det inte det minsta bättre.
På jobbet tipsade de om att skölja näsan med koksaltslösning. De berättade att det finns både sprutor och speciella näskannor med lång smal pip som gör det lätt att få in lösningen i näsan.
Men ingen av varianterna fanns på apoteket just då.

Då tog mitt irrationella beteende över. Jag hittade inget långsmalt som kunde hjälpa mig få in vattnet i näsan utan improviserade.
Jag fyllde ett vattenglas och hällde i salt, rörde runt och doppade ner näsan. Tog ett djupt andetag i glaset och drog in så mycket vatten jag kunde i näsan.
Host, spott, fräs. Aj aj. Känslan var ungefär som när man var liten och råkade dra en kallsup i det äckliga klorvattnet på badhuset. Bihålorna ville helst hoppa ut genom skinnet och bultade i säkert tio minuter efteråt.
Jag upprepade spektaklet fyra gånger, bör tilläggas.
Men hur som helst, det hjälpte. Och det var ju det som var huvudsaken. Det kanske var rationellt trots allt?

Inga kommentarer: