tisdag, december 28, 2010

Sist på bollen

Jag är lite sugen på att börja Twittra, så här två år efter alla andra typ.
Men jag vet inte om jag ska göra det. Facebook och bloggen tar redan ganska mycket av min tid och så vet jag inte om det är värt det. Är det liksom så himla skoj att bara skriva en mening? Det gör man ju dessutom redan på Facebook.

Samtidigt blir jag avundsjuk på folks kommunikation där. Hur man får retweets och hur debatten snabbt sprider sig. Det liknar inget annat medium eller nätverk. Och då känns det himla dumt att vara utanför det. Särskilt med tanke på mitt jobb.

Ni som håller på, är det något att ha?

9 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Twitter är grymt och måste testas för att riktigt kunna förklaras.

Matilda sa...

Ja, jag får nog göra det. Prov-twittra för och se vad det är riktigt. Är lite rädd att ingen vill läsa det bara. Hmm, hur får man vänner där egentligen?

egoistiska egon sa...

Du måste inte skriva ett skit (på riktigt...). Och du får inte vänner. Du följer de du vill följa, företag, privatpersoner etc. Om de tycker du verkar intressant följer de dig, men det har ingen betydelse för att du ska kunna se deras information.

egoistiska egon sa...

Här finns en snabb miniguide om hur det fungerar. Använder du iphone rekommenderar jag echofon.

Matilda sa...

Ja, så mycket vet jag. Och att man inte får vänner på samma sätt som på Facebook. Tänkte faktiskt först skriva ”vänner” för att förtydliga. Jag menade bara liksom hur man ska hitta de man vill följa.

Matilda sa...

Ah, tack för guiden, ska kolla den!

egoistiska egon sa...

Aha. Antingen kan du ju bara kolla företags hemsidor, men det lättaste är att börja med en eller ett par personer som du följer - kolla vilka de följer! och så letar du vidare. Sen när du väl har några i ditt flöde kommer det per automatik "Nya" människor/företag du kommer vilja följa när folk retweetar andra osv.

Matilda sa...

Perfa! Jag ska prova sen då! Tack för att du står ut med n00bs som jag. Hehe.

egoistiska egon sa...

Haha, luuugnt!