torsdag, april 23, 2020

Och annat jag roar mig med

Herregud vad jag bakar bröd. Jag har ju gjort det sedan i höstas och det är ju inte mindre nu direkt. Gjorde en surdeg på rågmjöl för kanske en månad sedan nu och gjorde sen en vetesurdeg och håller på att testa mig fram i surdegsbakandet. Herregud vad det är svårt ibland. I dag till exempel blev brödet undergräddat trots att det var i ugnen så länge som det skulle. 
Trist. 
Men som tur var bakade jag två bröd i dag. Och det andra, som jag bakade i gjutjärnsgryta, ser i alla fall ut att smaka bra. Det blev i alla fall snyggt! 


Felix och jag planterade små frön för ett tag sedan också. Basilika, mynta och tomater och de har alla växt till sig bra. Och i dag planterade jag om dem så att de kan få plats att växa. I synnerhet tomaterna behöver det om det ska bli några tomater. 
Är ganska fine med att ha en sommar i Stockholm, om det nu blir så, och är så nöjd med lite växtligheter som vi kan ha på balkongen. Jätten i mitten är en kastanj som pappa och Felix planterade när jag fyllde år. Den tog sig och har nu blivit ett litet träd. Om vi kommer till Åland någongång ska vi plantera den där. 

1 kommentar:

Tove sa...

Men åh så fint! Planteringar och brödbak håller jag också på med på fritiden. Tillfredsställande är det. Supersnyggt bröd, förresten! :)