lördag, juni 11, 2011

Utan varken mening eller mål

Skrev för ett tag sedan att jag saknar mål. Att jag inte vet vad jag vill med mitt liv, vart jag vill, vad jag vill göra. Och att jag inte vet om det betyder att jag är nöjd och tillfreds eller om det innebär att jag är tragisk och fastnat i status quo.

Därför har jag satt upp några mål nu. Små men självförverkligande.
• Jag ska lära mig köra snurrebåt, utan ratt och styrpulpet. Alltså med bara en rorkult eller vad det heter, som man styr med ena handen bakom sig.
• Jag ska lära mig spela gitarr. Ska kunna sex ackord och kunna spela låtar i acceptabelt tempo.
• Jag ska lära mig grunderna i indesign och fräscha upp kunskaperna i photoshop.
• Jag ska springa fem kilometer utan att stanna eller gå en endaste liten bit.
• Jag ska arbeta upp mitt tålamod. Till exempel genom att göra enformiga saker en längre tid utan att avbryta och att slutföra alla gamla påbörjade projekt.

Fem små mål. Några mer konkreta än andra, men i alla fall mål.

3 kommentarer:

Ojsan sa...

Det där med tålamodet skriver jag än en gång under på. För min egen del så handlar alla andra mål (börja springa, blir riktigt duktig på kameran, lära mig PS, få till nån slags trädgård, inreda "färdigt", rensa garderoben..) om just tålamod.

Anonym sa...

Jag har faktiskt en lista som jag skrev före jag sa upp mig från förra jobbet.Jag började med att räkna upp vad/vilka som var de viktigast för mig i nummerordning sen skrev jag ner saker jag vill uppnå/ändrapå, hur jag kan gå tillväga och vem som kan hjälpa mig.
Jag har lyckats med vissa punkter men kämpar fortfarande med andra så de kanske är dags att se över den och omgruppera lite.
//Kicka

Matilda sa...

Fox: egentligen är det nog samma för mig. Skulle jag ha tålamod skulle jag säkert redan ha uppfyllt en del av målen.
Kicka: smart. Jag tror att det är klokt att tänka igenom och över sina livsval med jämna mellanrum, så man inte vaknar upp en dag och känner "hur fan hamnade jag här?"