söndag, december 14, 2008

Nästan på pricken jag

Gjorde ett personlighetstest, som så många gånger förr.
Den här gången var svaret dock skrämmande likt mig. I många fall i alla fall.


Så här blev mitt resultat. Jag är alltså en kombo mellan Typ 2 – Hjälparen, Typ 3 – Presteraren, Typ fem – Iaktagaren och Typ sju – Entusiasten.
Enligt testet ska jag dock bara vara en typ som mest. Och det är nummer sju. Garanterat. Många saker som står där skulle bara mina närmsta vänner kunna veta.

Hör här:
”Sjuor har en tendens att lämna tankegångar ofullständiga. De hinner inte avsluta en tankegång innan en annan kommer och tar över medvetandet.” Check. Jag i ett nötskal.

”Den aktivitetsupptagna typen: Ständigt sökande efter nya äventyr och nöjen, spontan, mångsidig, kunnig inom många områden, impulsiv.” Check. Håller med även här.

”Största frestelse: Att tänka eller tro att tillfredställelsen är någon annanstans.” Check. Tänker så alltför ofta och blir ledsen och deprimerad.

”Motivation: Vill vara lycklig och tillfredställd. Vill ha ett stort utbud och variation av aktiviteter och upplevelser. Vill vara öppen för alla möjligheter och att ha frihet att kunna välja och vraka.” Check. På pricken.

Så skriver de också om ångest och om jakten på nya kickar. Även det stämmer. Men allt stämmer förstås inte.
Ganska mycket i typ tre och fem stämmer också. Och de typer som jag fick lägst i hittar jag knappt något som passar in på mig.
Kanske finns en viss sanning i det här testet.

Inga kommentarer: