onsdag, januari 31, 2007

Tjejer då?

Läser på Expressen att "Tvål och schampo kan ge pojkar bröst".
Men tjejer då? Jag duschar varje dag och märker fan inte att de blir större. Orättvist!

(Haha, jag vet, nu har jag haft mitt roliga för i dag...)

Fel jobb?

Resultat: Lärare
"Du tycker om att debattera och har lätt för att påverka människor med dina åsikter."
Det visade det här testet.

Jag vet inte om jag har valt fel jobb. I alla möjliga olika test ska jag nämligen bli lärare. Tydligen passar jag som det.
Men i och för sig, som redaktionschefen sa till mig: att vara reporter är som att vara lärare för en hel massa människor.
Visserligen sant, men jag hade ändå hellre blivit grävande journalist i testet... Eller designer kanske. Det skulle va nåt!

Ingen papparazzi!


Just ja, apropå bilder...
Min systerson är jordens skönaste. Redan världsvan och en blivande kändis.

Strumpförrådet


Mitt liv är ooootroligt spännande just nu. Det är så spännande att det fullkomligt spritter av nya intelligenta blogginlägg i mitt huvud. Jag menar, jag har väldigt mycket att tillföra världen just nu.

Som att jag idag har utökat mitt strumpförråd. Nio nya strump-par ska få samsas med de gamla i strumplådan. Alla är härligt ostrikta och köpta på barnavdelningen (var annars hittar man roliga strumpor?)
Favoriten? De med glittriga prickar såklart, vad trodde du va?

tisdag, januari 30, 2007

Den värsta sorten

Att jobba som reporter är nog fan det värsta man kan göra.
Tänk dig att dag ut och dag in tvingas få ditt jobb granskat av läsare som mer än gärna påpekar att du skrivit fel, stavat fel eller missförstått något de hade sagt otydligt. Det är nog inget annat jobb där du så länge kan få sota för ett misstag och där misstaget dessutom kan få katastofala följder för hela företaget. Du kan genom ett misstag få människor att sluta prenumerara eller att baktala och kasta skit på tidningen.

Tänk dig dessutom att varje dag klara av att handskas med trilskande snorungar, griniga pensionärer och människor som du i jobbet har granskat kritiskt och som resten av livet kommer att hata dig för det. Alla måste hanteras med ett leende, oavsett om du kokar inombords.
Och tänk dig att varje dag få fräsande svar på frågor och i allmänhet bli behandlad som en blodutsugande djävul som älskar att gotta sig i andras olycka, när det i själva verket inte alls är så.

Allt detta ska du klara av tillsammans med en jävligt kort deadline som inte ger utrymme för eftertänksamhet och ibland inte ens ger utrymme för korrekturläsning. Piskan ligger på ryggen från arbetsledningens håll, redigerarna sliter i dina texter och stressar dig att skriva klart NU, medan du själv sitter med dina hjärnspöken och måste hitta kärnan och det intressanta i saker som för bara någon timme sedan var helt främmande för dig.
Fy fan vad jag hatar och älskar det här jobbet.

måndag, januari 29, 2007

Besatt

Ja, för att återgå till något helt annat.
Jag har blivit besatt av "Google Analytics". Det är där som man kan titta var nånstans i världen dina bloggläsare befinner sig samt kolla vilka ord de googlar efter för att hitta din blogg.
Har inte ens haft tjänsten i en månad men redan har hur många konstigheter som helst dykt upp.
Hör på de här sökorden till exempel:
"varför är ölkorv så dyrt
godiskaktus
orka göra ingenting
mugg skakis och bakis
kakpoäng
top tio parfymer för män
gröna små äpplen"

Det finns tydlingen hur många sätt som helst att hitta hit... Ganska intressant för en besatt nörd som jag.

En annan sida

Nu till allvarlig debatt.... Haha.
Tänkte ta upp Viljornas kamp, dokumentären om Feministiskt initiativ som visades på SVT igår. (Se den om ni bara kan orkar och vill, den är intressant.)

Som den nyhetsknarkare jag är har jag följt FI sedan begynnelsen och måste ändå säga att gårdagens dokumentär verkligen vände på verkligheten.
De tycker ju i mångt och mycket precis som jag! - Lika lön för lika arbete, jämlikhet i föräldraskapet och jämställdhet i samhället.
Varför har då media målat upp dem som monster och manshatande lesbianer? Mediadrevet mot dem var lika stort som mot Mona Sahlin under Toblerone-skandalen på 90-talet. Varför? Av rädsla eller vad?
Tycker att de verkar otroligt harmlösa och inte alls som några radikala feminister som vägrar raka sig under armarna av princip, bränner bh:ar och förtrycker män så fort de får chansen. De är snarare starka, framgångsrika kvinnor fulla av entusiasm och god vilja. Hoppas att de fortsätter agera i framtiden. Sådana som dem behövs! Go girls!

Ett citat värt att komma ihåg från dokumentären (som tyvärr inte återges ordagrannt) är från dagen innan valdagen då Gudrun Schyman talade på Segelstorg:
"I dag tycker vi att det var galet och konstigt att kvinnor på 1800-talet inte hade rösträtt. Samma sak kommer våra barnbarn att tycka om tiden vi lever i nu. Det kommer att tycka att det är galet att det inte är lika lön för lika arbete och att kvinnan inte är lika mycket värd som mannen. Var med och förändra framtiden redan nu."
Kunde inte sagt det bättre själv.

Påsar

Jag har tidigare hört talas om påsar under ögonen men påsar på ögonlocken har jag inte vetat om förrän nu.
Mina ögonlock är så tunga tunga att de fan knappt går att öppna. Påsarna uppepå locken är gigantiska! Inte ens tre lager mascara fick mig att se pigg och fräsch ut...
Det ser ungefär ut som om jag har legat och grinat hela natten. Men mig veteligen har jag inte gjort det...
Härligt att jag snart ska iväg och hålla föreläsning för en hel klass kritiska gymnasieelever. Suck.

söndag, januari 28, 2007

Hyresvärden from hell

Och nu vill jag flytta snabbare än snabbast. Herregud va mycket jag vill flytta härifrån just nu. Bort från 17 grader varmt och en hyresvärd som är allt annat än normal.
Efter att ha haft omkring 16-17 grader i lägenheten i flera dar ringde pojkvännen till hyresvärden för att fråga om han kunde skruva upp värmen lite till. Vad tror ni han fick för svar? - En utskällning som hette duga.
Pojkvännen satt i soffan och jag stod i dörröppningen till köket och kunde ändå ordagrannt höra vad kära hyresvärden gormade till svar. Sinnessjuk var ordet.

Ska det behöva vara så? Ska inte var människa ha rätt att ringa sin hyresvärd och säga att det är kallt inomhus utan att riskera en utskällning?
Jag blir så jävla trött och less på att bo här. Vill ha ett riktigt hem, vill inte bo här där jag inte ens kan känna mig trygg.
Jävla hyresvärd, far åt pipsvängen eller nån annanstans. Don't mess with us, i alla fall.

lördag, januari 27, 2007

Suck... städa

Det jobbiga med helger är att man då måste hinna med allt det där som man inte hunnit med under veckorna. Då ska det städas, plockas undan, diskas, umgås, lagas god mat, träffa vänner, gås på kalas och göras så jävla mycket.

När det man helst av allt vill göra är att dränka sig i en intressant bok, ha filmmarathon med sig själv, bada badkar fullt med skum och doftande oljor eller ha tid att bara sitta och stirra in i väggen och fundera. Och framförallt vara ledig. Varför lyckas jag aldrig få det så?

fredag, januari 26, 2007

Mera vin till folket

Vem kom på att vin är gott? Det måste ha varit en smart jävel i alla fall...
Har just käkat en smarrig entrecote med klyftpotatis och rödvinssås. Till det en balja vin som jag ännu sippar på.
Vin och fredag. Kan livet bli mycket bättre? Svårslaget i alla fall.

Svar på tal

Här går jag och grämer mig över det ena och andra. Anser det är läskigt att bli gammal när det i själva verket inte alls är det.
Det är som om Lena Sundström skrivit sin krönika till mig.
Och jag lyssnar. Accepterar. Snart vill jag ha barn, volvo, villa, vovve. Det är nog bara så.
Hennes argument är ju övertygande. Som när hon beskriver känslan som hon känner när hon träffar någon som jag. Hon hånskrattar åt dem (mig) som tvivlar på om man vill ha allt det där vuxna:

”Det är som att bli omkörd i 160 knyck i timman av någon som sitter och flinar och vinkar i vinddraget från en öppen framgångsbil när man vet att det står en poliskontroll bakom nästa krök (för att man passerade där alldeles nyss).”

Och den känslan tvivlar man inte på. Nu tvivlar jag inte längre. Det är okej att bli vuxen. Skönt. End of discussion. Punkt.

Och så bryr sig ingen

I can't make a difference. Och kommer aldrig att kunna göra. Vem inbillar jag mig att jag är?
Looooser. Pöh!
I övrigt har jag en ljuuuvlig morgon (ironi era dumskallar). Life sucks.

torsdag, januari 25, 2007

Inte alls farligt

Desssutom är det inte alls farligt att bli gammal. Jag har fått det berättat för mig i dag.
Så trots att jag slår er alla i vuxenpoäng är det inte så farligt. Att bli gammal är härligt. Att vara äldre känns skönt. Att slippa visa leg känns som en befrielse och alldeles alldeles underbart. Det är helt enkelt TOPPEN att vara vuxen, finns inget bättre här i världen. Att bli gammal vill alla. Och dessutom är det snyggt med rynkor. Och grått hår också för den delen. Och icke att förglömma en slapp, sladdrig rumpa ackompanjerad av två lika sladdriga bröst. Sedan behöver man inte ha några ungdomsproblem, livet leker när man är vuxen. Bara parmiddagar och eventuellt Bingolotto är riktigt riktigt roligt. Att tänka på hur man ser ut är också överskattat, det är härligt härligt härligt att gå runt med en gammal stickad yllekofta och myyyyysa hela dagarna. Och det är gött att pilla på pojkvännens läckra överkamning. Och sa jag att det är härligt underbart roligt att bli gammal? Vuxendomen är ljuvlig. Det är skönt att ta det lite lugnare och kunna knyppla dagarna i ända sittandes i den ljuvliga blommiga soffan som du som vuxen verkligen uppskattar. Alla vill bli så. Och det är inte alls farligt. Inte farligt alls att bli gammal, bara bra och härligt underbart.
Det lovade dom i alla fall.

Konserverade komplimanger

Tänk om man kunde spara saker som sagts till mig i dag till en annan dag. Tänk om jag kunde plocka fram dem en riktigt pissig, asig måndag tisdag onsdag eller någon annan dag då världen arbetar emot mig. Konservera komplimangerna.
I dag har jag nämligen blivit överöst med dem. Något jag normalt inte brukar skryta med men som idag måste förtäljas ändå...

Mr. Chef-chef ringde nämligen till mig efter jobbet och ville meddela att "på byn" hade det minsann pratats om mig och om att jag var DUKTIG och att han inte annat än kunde hålla med! Hoho! Smaka på den.
Mannen som pratat med chef-chefen hade hållit ögona på mig och såg att jag var en blivande stjärna. Haha, eller hur är jag starquality av högsta rang! Tillåt mig småle.

Och förutom det samtalet blev jag kallad till a-chefen på nedersta våningen där han minsann också just idag fått höra att jag var bra. Han sa att han hade svarat: "Ja, vi vet att hon är det. Hon är vår påläggskalv... " Sedan hade han ändrat sig och sagt: "Nej förresten, hon är redan vår mentor".
Eller hur?! Dööhe!

I alla fall, nu när jag har skrivit komplimangerna här blir de på ett vis sparade. Ska bara försöka se till att försöka påminna mig själv om att de existerar när jag behöver dem. DET kan bli svårt.

Under allt...

Under den fina välpolerade ytan finns det hemligheter.
Under den välklädda fasaden gömmer sig något.
Under kläderna döljs sanningen.

I dag i form av en randig farfarströja i flanell. Det trodde ni inte om mig va?

onsdag, januari 24, 2007

Vuxenpoäng

Det finns två saker här i världen som ger mig ångest. Vilka två det är kan säkert ni som har läst min blogg länge lista ut.
Just det - träning och att bli vuxen.
I dag kom jag på mig själv med att ha blivit ett snäpp vuxnare. Eller flera snäpp kanske. Jag har köpt en skiva men Monica Zetterlund och märker att jag kan nästan alla texter. Vuxen - javisst!

Men för att motverka det hela så spelar jag barn. Märker att jag är störig på jobbet, märker att jag som i tonårstrots vägrar göra vissa grejer av princip, märker att jag pratar högt och brett om allt möjligt och märker att det svart/vita-tänket man har när man är ung har kommit tillbaka. Allt detta tyder bara på en sak: Att jag är vuxen men vägrar inse fakta.

I ett sista hopp försökte jag göra ett test som kunde motbevisa mina farhågor. Testet hette "Hur vuxen är du?".
Glad och lite spänd av förväntan klickade jag i svar efter svar. Jo jag har en bil, men en liten sådan. Jo jag har lån, men bara studielån. Jag har en dagstidning i och med att jag jobbar på en och har även husdjur, två odågor till och med.
Började ana oråd där. Märkte att jag svarade ja på alltför många frågor.
Haha, tänkte jag sen. Jag betalar inte tv-licensen och tackar inte för senast. Jag är nog ung ändå. Ung på riktigt alltså.

Sen kom dödsdomen. DU HAR 22 POÄNG.
22 poäng är visserligen 16 poäng mindre än den som hade högst i dag. Det är visserligen 20 poäng mindre än den som hade högst den här veckan.
MEN, nu till det stora MEN:et, 22 poäng är fortfarande 2,9 poäng över det kvinnliga medeltalet. Fortfarande 4,4 poäng över det manliga medeltalet.
Och fortfarande för mycket. Jag är gammal. Snyft snyft snyft. Eller är jag inte? Vad får ni? Är ni äldre än mig? Snälla.... få mer poäng än mig... snälla...

Mad world

I dag är en ledsam dag. Ingen bra dag. Skriver fel, gör fel, är dålig.
Vill därför höra den här låten som får mig att vilja gråta en liten skvätt. Passar bra i dag alltså. Dessutom är den helt grymt bra. Typ en av jordens allra bästa.

tisdag, januari 23, 2007

Första listan

Okej okej okej. Alla som tjatar och tjatar och tjatar (ni finns ju inte men vi kan låtsas det...) här kommer äntligen, efter ett halvårs bloggande, en lista:

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa: 1, bilnyckeln.
Vilken svordom använder du mest: Jävlar, satan, fan, herregud ligger delad etta.
Äger du en iPod: Nope, men har en Walkman-mp3 i telefonen.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på: 05.45 och 05.50, 07.40 och 07.45 (har två för att säkert vakna) och 10.00 beroende på ur jag jobbar. På helgen är väckarklockan bannlyst.
Hur många resväskor äger du: 2.
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute: Nej...
Var köper du dina matvaror ifrån: Överallt där det ser trevligt ut. Billiga varuhus göra sig icke besvär, jag handlar med ögonen.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Ta bilden. Det är därför jag utbildade mig till fotograf... (med andra ord, jag är allt annat än fotogenik, hur det nu stavas...)
Har några av dina vänner barn: Ja, Marre-mus. Och flera av dem som bor här...
Har någon någonsin kallat dig lat: Under hela skoltiden och varje helg.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu: Hmm.. Just nu Hello Saferide, Lenny Kravitz, U2, Marit Bergman, Gwen Stefani och Magnus Tingsek. Men de byts ut typ varje vecka.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk: Inget av det. Mjölk ger mig rysningar bara jag tänker på det.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Ehh... Jag och mitt minne...
När var senast någon stötte på dig: Ehh... Jag och mitt minne... Och vad räknas som stöta? Och räknas Pojkvännen?
Vad åt du till middag: Äcklig chililax med ris från lunchrestaurang. Bukfylla med andra ord.
Använder du huvtröjor: Nångång. Mest på sommaren.
Kan du vissla: Var bättre på det förut, men kan det ännu.
Har du någonsin deltagit i en demonstration: Tror jag inte. Är jag så tråkig?
Vem var den sista som ringde dig: Pojkvännen.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Berg-och-dal-banan, utan tvekan. Kan åka huuur mycket som helst, huuuur länge som helst.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Säkert. Hör inte det till livet?
Vilket riktnummer befinner du dig i: 018
Tittade du på tecknat när du var liten: Japp. Alla sorter. He-Man är fortfarande favorit. Tillsammans med Doktor Snaggels, Bumbibjörnarna, Balthazar, Barbapappa och flera andra.
Hur många syskon har du: Två systrar. Som är världsbäst.
Är du blyg inför det motsatta könet: Är tyvärr sällan blyg, men det händer.
Äger du några band t-shirts: Tro det eller ej, men en med DiLeva... Hahaha!
När flög du senast: 2005 till Samos.
Hur många stolar står kring ditt köksbord: Två för tillfället. Den tredje har jag slagit sönder.
Läser du för skojs skull: Allting. Utom tidningen som jag ibland, observera ibland, bara läser för att jag måste.
Pratar du några andra språk: Pratar väl nästan helt engelska, knackig tyska, några fraser och ord finska och kan ramsor på franska. Dessutom kan jag säga SKÅL på väldigt många språk, räknas det?
Diskar du din egen disk: Ja, men bara varannan gång. Jag och pojkvännen delar på pinan.
Har du gråtit offentligt: Vad menas med offentligt? På ett torg har jag aldrg gråtit.
Har du en stationär dator eller en laptop: Bärbar.
Försöker du alltid lära dig nya saker: Så mycket att det ibland går till överdrift. Arbetsskada kallar jag det.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Ja en tatuering till är på kommande.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Näe. Absolut inte, kan nog betala för mig själv.
Kan du kasta macka: Ja, men det är sällan det blir fler än tre stuts.
Har du någonsin varit på Jamaica: Nä.
Vad har du med dig in på bion: Lösgodis. Det väljer jag i ALLA lägen.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: Religon och psykologi, tro det eller ej... Och filmkunskap såklart.
Gillar du att flyga flygplan: Älskar! Tyvärr har jag en förmåga att somna innan vi knappt hunnit lyfta.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner: Humor.
Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv: Konstig fråga. Om man är attraherad är personen attraktiv på ett eller annat sätt ju...
När sov du senast på golvet: Ingen aning. Räknas madrass?? Sover annars som tur är sällan på golvet.
Vilken är din favoritdrink: Har ingen. Brukar beställa "nåt gott".
Gillar du din boende situation: Nä. Hatar att bo litet, hatar våra grannar, hatar hyresvärden. Kan bara bli bättre.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: För att fungera är det inte så många, men för att vara pigg behövs det minst 10!
Äter du frukost dagligen: Annars dör jag.
Är dina dagar fullbokade och stressiga: Ibland. På jobb oftare än på fritiden.
Vilken är din favoritfrukt: Nästan alla utom banan. Banan är uhhhuhuu..
Hur gammal blir du nästa födelsedag: 26. Hej då ungdomsrabatter, snyft!
Tror du på liv på andra planeter: Varför inte?
Tror du att Gud är man eller kvinna: Aldrig funderat på saken. Säkert kvinna om han/hon är smart... Haha!
Hur valde dina föräldrar ditt namn: De tyckte att det var fint helt enkelt.
Gillar du senap: På korv.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm: Varför inte? Om jag vågar så.
Sover du på sida, mage eller rygg: Mest på sidan.
Tycker du om att krama folk: Ibland och ibland vill jag ha mitt space ifred. Nära vänner och familj vill jag däremot krama mycket.
Skulle du säga att du är trendig: Nej det skulle jag nog inte.
Äger du en digitalkamera: Pojkvännen gör. Då behöver inte jag punga ut med pengar på en sån!!
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: Darth Vader. Har ett gott öga till mörka män... och lasersvärd.
Tycker du att du är attraktiv: Eh. För det mesta inte, men ibland får jag till det. Jag skulle kalla mig vanlig, tråkig..
Vad är du allergisk mot: tvättmedel och badskum.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Nej.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Robin om mamma och pappa fått bestämma.

Då så. Nu lovar jag att det tar minst ett halvår till nästa. Den här var ju så lång att man får ont av att skriva! (Och då skriver jag hela dagarna på jobbet...)

Mera galen tant

Den här kärringen börjar ju bli som en rolig följetong. I dag bjuder hon på ytterligare dumheter. Bästa citatet är det här:
"Pappaledighet är alltså direkt skadligt?
– Han behöver inte ta över hela ansvaret ensam. Varför skulle han göra det?"

Varför skulle han göra det? Varför skulle han göra det? Herregud...
Tänk att hon är verklig! Tänk att finns på riktigt! Tänk att hon verkligen verkligen existerar! Helt otroligt!
Undrar vem som lobotomerade henne?

Hemma

Vet ni vad det bästa är med att ha två "hemma"?
Att när man både reser åt det ena eller det andra hållet så är det förknippat med att komma hem. Och det är alltid lika skönt att komma hem efter att ha varit borta ett tag.
Komma HEM, oavsett om jag är borta eller hemma. Sicken lyx...

Barnreklam

Jaha. Så nu har till och med jag blivit övertygad. Det är inte sunt det här!
Jag pratar barn. Barn som jag aldrig riktigt haft sug efter. Förrän nu.

Efter några intensiva dagar fulla med bäbisar, barn och mammor och pappor så tycker jag att det kanske inte skulle vara så tokigt i alla fall. I alla fall NÅGON gång i livet. Inte nu, men kanske sen, senare när jag inte längre är ett barn själv.
Då. Då ska jag minsann gifta mig och skaffa barn. Traditionellt så det förslår... Sen alltså, inte nu men sen. Kanske.

fredag, januari 19, 2007

Bloggtystnad

Då så. Nu drar jag snart och lämnar bloggvärlden för en stund.
Se till att kommentera riktigt mycket nu så att jag har något att läsa när jag kommer hem på tisdag. =)
Tills dess; hare!

torsdag, januari 18, 2007

Vill komma med



Det är uppenbarligen någon som vill komma med mig hem-hem i morgon.

(Förtydligande: Nej. Jag menade varken Sverigestrumporna eller de rosa med sniglar. Inte heller mormorstrosorna som självklart hamnat där i misstag. Mina är de i alla fall inte. Jag har bara sexiga underkläder i spets... Lovar!)

Det var den planeringen

Ni vet, jag stotserade och skröt över min planering häromdan. Och i dag bröt jag den... Jag säger ju att jag inte är byggd för att planera.

I alla fall så gjorde det inte så mycket. Jag gjorde något annat som jag egentligen borde ha planerat från första början.
Nu. Ni. Ska. Ni. Få. Höra. Vad. Jag. Har. Gjort. - Styrketränat!
Och faktiskt var det ganska skoj. Jag cyklade, rodde, vevade med armar och ben i nån maskin, gjorde ben-grejer i två maskiner, drog ned nån grej framför mig, gjorde sittande bänkpress och drog i nåt band som tränade armarna. Och så strechade jag!
Som tur var va J från jobbet med och instruerade mig. Jag menar jag och gym har aldrig tidigare nämnts i samma mening.
Och i morgon kommer jag vara invalid. Skoj va?!

Bullshit

Sånt här gör mig irriterad! Vad är för en jävla massa bullshit forskare pysslar med nuförtiden?
Hör på det här:

Kvinnors talang:
Hålla rent och prydligt
Skapa trevnad
Ta hand om det lilla barnet - innan hon eller han lärt sig att vara försiktig.
Omvårdnad - ta hand om barn, gamla, undervisa.
Bättre ledare - ser till hela individen.
Verbal kommunikation och språkbehandling.

Männens talang:
Teknikintresse: motorer, bilar, vapen.
Fokusera - och få saker färdiga
Tävlingsinstinkt
Våghalsighet
Högre smärttröskel


Hjärnforskning som visar att alla jävla förutfattade meningar stämmer?
BULLSHIT säger jag!
Den intelligenta (INTE) forskaren säger: ”Kvinnor är bättre på att ta hand om avkomman. Att mannen till och med kan vara ett direkt hot mot en liten människa.”
Så vitt jag vet kan min pojkvän byta blöjor, gulla och pyssla med barn i oändlig tid, medan jag tycker om att ha dem i famnen i tre minuter. Och jag har aldrig i hela mitt liv bytt en blöja. Och förresten är JAG bättre på teknik än vad pojkvännen är.

Vet ni vad hon mer skriver? Ni kommer inte att tro era ögon!
• Hon kopplar ihop stora bröst med dåliga betyg i matte!
• Hon säger att förbudet mot sexhandel grundar sig på att kvinnor inte vill ha konkurrens av prostituerade, som verkligen kan sitt yrke!!!

Jag blir så arg så arg så arg! Tror knappast att kärringen till forskare vet vad hon pratar om!
Det är sån här ”forskning” som gör att världen kan fortsätta vara orättvis. Det är det här som gör att kvinnor ses som den naturliga parten som ska ta ut ledighet när barnet kommer till världen.
Det är sån här ”forskning” som gör att världen aldrig kommer att bli bättre.
Och det värsta av allt är att det är en kvinna som ligger bakom allt.

onsdag, januari 17, 2007

Okänslig

Folk i min närhet mår piss.
Pappan vars son just dött behöver allt sällskap, allt stöd han kan få.
Pojkvännen försöker förskjuta tanken på killen han krockade med som ännu ligger som ett kolli.
Dessa två skulle verkligen behöva mitt stöd, min närvaro, min omtanke och min kärlek.
Men helst av allt skulle jag vilja vara ensam. Rå om mig själv, ta hand om mig bara mig och sova sova sova.
Är jag verkligen så okänslig, kall och inte bryr mig? Varför känner jag så här annars? Är jag helt enkelt en egoistisk jävel som bara tänker på mitt eget välbefinnande? Jag vill inte vara sån! Jag vill finnas där för dem. Helst skulle jag vilja ge dem min själ och hjärta. Byta deras smärta mot min.
Varför orkar jag inte det? Varför gav inte den som skapade mig mer styrka? Varför kan jag inte vara stark? Varför kan jag inte vara den fasta punkten, den man håller sig i när det stormar?
I stället är jag vinden, en svag bris, som försvinner så fort man får syn på den. En trasa som knappt räcker att torka upp svetten med.

En förklaring, tack

Publicerad i går:

Brist på vad då?

När jag läste hemkunskap i högstadiet lärde jag mig att stryka skjortor på rätt sätt, hur många sockerbitar det finns i en 1,5 liters läsk, när man ska ha i diskmedlet i vattnet för att det inte ska bli för mycket lödder och en massa annat nyttigt.
En sak som har fastnat lite hårdare är kostcirkeln och hur kroppen behöver olika sorters mat och olika ämnen för att må bra.
Jag kommer ihåg att folsyra är en B-vitamin, att järnrik mat till exempel är broccoli och spenat och att en tredjedel av tallriken ska bestå av grönsaker.

I ett senare skede fick jag också höra att kroppen automatiskt säger till om det saknar något.
Vill du med allt våld ha spenat till middag är det uppenbarligen något i kroppen som ropar efter järn. Kan du inte gå förbi berget med apelsiner vid fruktdisken utan att norpa åt dig några vill kroppen ha C-vitamin. Och ignorerar du kroppens första signaler tar det inte lång tid innan till exempel järnbristen har gjort dig trött.
Denna kunskap har jag tagit fasta på. Dagen efter en fest häller jag i mig salta saker och mängder med vatten eftersom både min kropp och skalle ropar efter det.

Men nu till problemet. Den senaste tiden har min kropps signaler varit ur balans. Grönsakerna den brukar ropa efter vill den inte alls ha. Och kurret i magen som brukar uppstå när jag ser en läcker sallad har helt uteblivit.
I stället ropar kroppen efter pizza och korv. Näsan har blivit inställd på att känna pizzalukt på flera kilometers avstånd och vid åsynen av en korvdisk eller korvkiosk styr kroppen automatiskt stegen dit. Ölkorv, medwurst, falukorv, wienerkorv eller starka chorizokorvar, det spelar ingen roll, min kropp vill ha alla sorter. Allra helst på en pizza.

Och nu undrar jag bara vad tusan jag har brist på? Fett, flott och överblivna grisrester stoppade i ett skinn ingår ju inte i kroppens naturliga näringsbehov.

tisdag, januari 16, 2007

Jag och planering

Planering är inte mitt starkaste ämne. Det kan alla som känner mig verkligen intyga. Jag är med andra ord garanterat en av världens sämsta planerare. (Organiserare är jag däremot, men det hör inte till saken just nu.)

I alla fulla fall så tänkte jag nu berätta, stoltsera med och riktigt skryta med att jag:
1. har bestämt att jag ska fika med T i morgon.
2. har planerat att gå på "mediakväll" på torsdag.
3. har bestämt mig för att åka hem-hem i helgen och hälsa på nyfödda Smilla (och de andra blir en bonus).
4. har överfört pengar till mitt andra konto.
5. har tvättat kläder så att jag har några kläder till resan i helgen.

De här punkterna är mer än vad jag trodde att jag skulle planera under hela 2007. Are you impressed? I am impressed!

måndag, januari 15, 2007

Måndagshumor

Och så bjuder jag på en man som känner sig precis så som jag känner mig i dag.
Herrejäklar va roligt!

Gå charmkurs för fan!

Som jag tidigare nämnt så är det måndag i dag. Monday, bloody monday.
Skulle snabbt och enkelt springa via fotobutiken på lunchen och framkalla några bilder. Men den där jäkla maskinen krånglade och jag råkade beställa fel. Gick till kassan och bad om hjälp men fick bara ett hånflin, en grinig blick och ett tyket svar. Sedan skällde hon ut mig för att jag hade gjort fel. Service kallar jag det.
Jävla grinkärring. Förlåt då för att jag inte är så jävla perfekt som du tycker att du är! Byt jobb eller gå en charmkurs din kossa!
Och sa jag att det var måndag i dag?

Måååååååååndag

Behöver jag säga mer än så?

söndag, januari 14, 2007

Ibland får jag till det

Ibland så tycker man att man lyckas. Du är på en fest där alla skrattar och skämtar med varandra. Då kommer du med den - punchlinen som alla gapskrattar åt. Och du känner dig nöjd och glad med dig själv. I går blev det så för mig. Det ni!
Vi satt och pratade om en tjej som blivit sparkad mellan benen av en häst och tvingades ligga på sjukhus ett dygn. Diskussionen började leda in på kvinnor och mäns olika anatomi och en kille frågade:

- Varför får egentligen killar ondare när de blir sparkade mellan benen? Vi kan ju bli sterila till och med, varför är det så?

- Därför att ni har de viktiga delarna utanför kroppen medan vi har "våra pungkulor" innanför, uppe i kroppen. Typ här..., svarar jag och tar mig på brösten.

Hahaha! Jävlar i min lilla låda vad jag är rolig! Haha!

(Och för er som inte känner mig ber jag er läsa texten med en stor dos ironi...)

lördag, januari 13, 2007

Jippi, kalas!

Så borde jag i alla fall ropa. I stället skriker mitt inre: NEEEEEJ! Jag orkar inte mera...

Vi tar det från början. Först var det december med allt vad det innebär: Julklappsinköp, Red hot-konsert, julfest, julbord, julpynt, julmat och stressigt på jobbet. Sen kom julen.
En vecka senare var det dags för nyår, med allt vad DET innebär = trötthet, slitenhet och kronisk bakfylla. Sedan var det en tung arbetsvecka med få personer på jobb och på fredag kalas. Lördag var det "bjudning" hemma hos oss och på söndag var vi återigen tillbaka till den kroniska bakfyllan som dessutom späddes på med ett tragiskt dödsfall i bekantskapskretsen.
Hela den här veckan har varit värre än tung, både på jobb och hemma. Och inte en enda natt har jag somnat före klockan ett trots att jag har stigit upp nästan i ottan.
I går hann jag vara hemma fem minuter efter att jag klev innanför dörren innan vi skulle åka iväg på middag. I säng var jag först vid halv två, inte så långt från ett dygn efter att jag steg upp.
I kväll ska vi till pojkvännens lillasyster som fyller år och därifrån direkt till födelsedagskalas hos K som fyllde i veckan.
Pust stånk stön.

Jag skulle jättegärna ropa: Jippi, kalas, men helst av allt vill jag lägga mig ned och sova i en vecka. Eller åtminstone borde jag få ligga på soffan, äta chips, rapa och pilla mig i naveln. Det skulle vara alldeles, alldeles UNDERBART!

fredag, januari 12, 2007

Nu ÄR det vinter

Kalendern visar 12 januari. Termometern visar knappt en minusgrad. Nu, äntligen, har vintern kommit.
När jag klev utanför dörren igår var min första tanke att kasta mig ned i det centimeterhöga snötäcket och göra en snöängel.
I dag var lusten ännu större. I dag var det TVÅ centimeter snö! Tänk vad glad man kan bli av så lite.

torsdag, januari 11, 2007

Stort misstag

Lärdom från livet:
Bland det värsta man kan göra när man är hungrig är att äta ölkorv med väldigt stark chilismak. Magsår - här kommer jag.

Ps. Också skulle jag velat se Justin Timberlake som skakade rumpan av hela Sverige i går. Jag vill också se hans sexy back...

Ps2. Och by the way så är jag glad över att jag inte längre går i skolan och får studiebidrag. Från och med nyss så får man ju nämligen inget studiebidrag om man är borta för mycket på en månad. Mina dryga 200 frånvarotimmar per läsår skulle gjort mig pengalös och ännu mer miserabel än vad jag var vid den tiden. Gud va glad jag är över att vara gammal!

onsdag, januari 10, 2007

Välkommen till svinstian

Varför måste det bli skitigt?
Varför kan inte alla saker och prylar få fötter under nätterna och placera sig där de ska vara?
Varför diskar inte disken sig själv?
Varför blir inte kläder som har legat längst ned i tvättkorgen tillräckligt länge helt plötsligt rena?
Varför finns damm?
Varför luktar sopor som man inte bär ut illa?
Varför ser det ut som en svinstia hos mig?


Uppdatering: Förstår ni vad jag menar nu då?

Småpotatis

Tänk att man går runt och är grinig, irriterad eller upprörd av småsaker när det finns andra här i världen som har det så mycket värre. Som pappan vars son körde ihjäl sig.
Han kan inte sova, spyr upp maten och tänker oavbrutet på sin son. Vad som hände, varför det hände och hur det kunde hända. Som han själv sa till prästen: ”Skulle jag ha din arbetsgivare skulle jag säga upp mig. Han är värdelös!”
Fy fan. Mina bekymmer är småpotatis.

tisdag, januari 09, 2007

I'm a bitch

I alla fall är jag det när det är morgon, någonting går fel och det finns någon annan än mig själv att skylla på.
Det vet min pojkvän.
Ringde till honom i morse och skällde ut honom för att han minsann hade tappat bort fjärrkontrollen till bilstereon när han lånade min bil igår. Jag var så utom mig av ilska och skrek åt honom. Dels för att jag var arg och dels för att volymen på stereon var på så hög volym och inte gick att sänka eftersom kontrollen var borta.

Alldeles nyligen fick jag ett mess från pojkvännen där han skrev: ”Förlåt att jag tappade bort fjärrisen. Det var inte med mening. Älskar dig ändå.”
Tänk att jag skällde så mycket på honom att han har gått och haft dåligt samvete hela dagen för att han tappade bort en liten jävla skitgrej som jag dessutom hittade en minut senare under bilsätet.
Jag säger ju det: I'm a bitch. Förlåt!

måndag, januari 08, 2007

Börjar bli gammal

Åh nej. I dag gjorde jag något förbjudet. Något som tydligt visar att jag har passerat mitt bäst-före-datum.
Det hände när jag köpte pizza (JA, pizza igen) och jag fick kvittot.
Då kom det. Det där hemska.
Jag sa: Du kan behålla kvittot. Det här lär jag ändå inte kunna deklarera.

Vem fan säger så? Och vem fan gjorde mig till tant?

Köpes: inspiration

Samtal på jobbet.

Jag: Var får man inspiration ifrån? Jag är helt utan!

K: Man köper det!

Jag: Gör man? Är inte det ganska dyrt?

K: Nä, det finns på lösvikt på Kantarellen.

Tänk om det ändå vore så väl...

Gäsp!

Det var för mycket igår. Hade så många tankar i skallen att jag inte fick någon ro igår kväll. Satt och funderade i soffan tills det var dags att gå och borsta tänderna och inta sängläge.

Dum som jag var gav jag mig då på att se ”Åter till Cold Mountain” som bara var ungefär 100 timmar lång och jättebra. Vilket i sin tur innebar att jag inte kunde slå fast ögonen trots att jag var trött.
När klockan var typ halv två och filmen slut var jag så övertrött att sömnen omöjligt kunde infinna sig. Gick upp - åt några kalla korvar - och gick tillbaka till sängen. Då började tankarna snurra igen.

Somnade kanske halv tre och vaknade därefter varje halvtimme med en oroskänsla i kroppen. När väckarklockan ringde var jag så trött att jag inte visste på vilken sida om mig mitt sängbord står.
Så kan ni ha lite förståelse för att jag gäspar idag? Gääääääsp.

söndag, januari 07, 2007

Ledsen

Inte nog med dödsfallet. Till råga på allt så blir jag ledsen över andra saker.
Varför har en del personer så svårt att förstå att de sårar mig? Varför tror de att man bara kan behandla mig precis hur som helst och slänga skit över mig?
Jag är för fan ingen sopsäck! Jag har varit det en gång förut och tänker inte tolerera det en gång till. Så sluta. Jag blir ledsen!

Inte levande

Han är död. Lever inte längre. Herregud.
En kompis, som jag inte är så nära vän med eller har så bra kontakt med, körde ihjäl sig i natt.
Han finns liksom inte mera. Inget mera skratt, inget mera skojande när vi ses, inget mer. Jag har inte förstått det ännu tror jag, känns overkligt och konstigt.
Det dummaste är att han var med i en trafikolycka för två år sedan och överlevde mirakulöst. Hade just börjat bli sig själv igen efter det. Fy fan.
Usch. Jävla alkohol! När ska människor lära sig att inte dricka och köra?

lördag, januari 06, 2007

Grymt roligt

Sedan jag outade mitt Mensa-resultat har jag fått höra en miljon gånger att jag minsann är Mensa-medlem och yada yada yada...
Men har bestämt mig för att inte bli med där. Jag menar, vad ska jag dit och göra? Jag känner inte att jag behöver ha någon form av intellektuell stimulans som jag inte sedan tidigare redan får. Jag älskar att umgås med alla på mitt jobb, alla i mitt umgänge och min pojkvän.

Extra tydligt blev det igår. C hade kalas och det var det roligaste jag varit på på länge! Satt helt spiknykter och skrattade så mycket att jag fick kramp i magen. Och det hände ungefär 20 gånger, minst.
Jag kan ju definitivt säga att NI är 100.000.000 bättre än alla jäkla Mensa-människor och jag vill mycket hellre umgås med ER än med dem.

fredag, januari 05, 2007

Bloggtips

Herregud. Jag trodde att fan skulle bli religös innan jag fick för mig att tipsa om andra bloggar.
Men nu. Har just hittat en blogg som får mitt liv att verka så futtigt, innehållslöst och framförallt tråkigt. Men ändå känner man sig matt och mätt, tillfreds med livet helt enkelt när man har läst Miss Keep Yor Distances blogg.
Skulle hon ge ut en bok är jag den första som köper den.
Oj oj oj. Vet inte vad mer jag ska säga än LÄS DEN!

torsdag, januari 04, 2007

Och så var det kändisarna...

I kvällens tidning är de med igen.
Uppklädda till tänderna och helt enkelt alldeles förtjusande. Mästerfotograf är Tesa her self.

I övrigt – inget att berätta. Sitter på jobbet hela-halva nätterna den här veckan och tvingar mina stackars hjärnceller i arbete. Det går trögt. Känns som om det är sviter från nyår som fortfarande sitter i.

onsdag, januari 03, 2007

Dagens lärdom

Somna aldrig med smink* på dig. Inte ens om du är stupfull, det är nyårsafton och klockan är halv sex på morgonen.
Det värker som fan att ha en vagel i ögat.

*jäkla guldglitter-ögonskugga

Pizza igen

Sluta stirra på mig! Sluta ha nedvärderande åsikter. Sluta vara så himla avundsjuka!
Ja, jag äter pizza IGEN, jag vet det!
Bara för att många andra inte kan äta pizza varje dag måste de väl inte missunna mig det. Jag FÅR faktiskt vara precis hur onyttig jag vill. Så det så!